Blacksheep adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Odtü Hacettepe vs harici okullar için Asgari Ücret uygundur çünkü ülkemizin eğitim şartları altında bu okullardan mezun olanlar hiçbir şey bilmiyor teoride bir şeyler bilseler de gerçeğe dönüştüremiyorlar çünkü öğretilmiyor firmalar da oryantasyon süreci altında işi yeniden öğretiyorlar bu nedenle asgari ücret uygundur diyelim
Bu şekilde düşünmeniz doğru değil hocam.Bir odtü'lünün diğerlerinden farkı üniversite hayatında projelere katılıp kendini pratiktede yetiştirebilmesidir. Eğer ki üniversite hayatınız projelere katılım sağlar veya ufak çaplıda olsa kendi projelerinizi üretirseniz ve CW'nizde bunları belirtirseniz o eşitliği sizde sağlamış olursunuz. Ne yazık ki proje üretmeden dümdüz okul - ev - kafe arasında yaşayıp sınavlarıda iyi kötü verip biteren mezun sayısı çok fazla olduğu için birşey bilmeden "dümdüz" mezun oluyorlar. İşin özeti şu ki kendi personelini yetiştirenler asgari ücretle bu dümdüz yeni mezunları işe alıyor ancak proje geliştirip alanında birşeyleri başarmış/başarmaya çalış mezunlarıda genellikle büyük şirketler hemen kapıyor ZATEN PROJE GELİŞTİRDİĞİNİZ süreç içerisinde keşfediliyorsunuz.

//Edit: Üniversite zorunlu öğretim yeri değildir bir şeyi öğrenmek istiyorsan kendin araştırırsın takıldığın yerde gidersin öğretim görevlilerine, prof'lara vs danışırsın onlarda yol gösterir üniversitenin gerçek mantığı budur.