2008 senesi... 13 yaşındayım, ilk kez bir işte çalışacaktım. Ailem beni yazın bir eczaneye verdi. Yerleri süpürür, çay götürür, bulaşık yıkar, başka eczanelerden ilaç getirir götürürdüm.

Her cumartesi günü maaş günümdü. Cumartesi öğlene kadar açık tutuyorlardı eczaneyi. Öğlen olunca da büyük bir heyecanla patronun maaşımı vermesini beklemeye koyuluyordum. Peki maaşım ne kadar mıydı? Haftalık 10 ₺. Evet haftalık 10 ₺, Aylık 40 ₺.2008 yılı da olsa 10 ₺ yine de çok fazla bir para değildi. Ben baya fazla sanıyorum tabi...

O parayla da markete gider ekmek alır, kardeşlerime ve bana abur cubur alır, yerdik. Üstelik para da artardı. Artan parayı da biriktirirdim. 50₺'ye kadar biriktirince anneme verir, o da çeyrek altın alırdı.

Şimdi aylık 5500 ₺ maaşım var, arabayla işe gidip gelmeme rağmen her ay en az 4000₺ birikime koyuyorum. Geriye kalan 1500 ₺ ile yakıt da alıyorum, eve de bakıyorum, kendi ihtiyaçlarımı da karşılıyorum, geziyorum da tozuyorum da.

Allah hak edeni bir şekilde mükafatlandırıyor. Yeter ki azaemek harcayın. Okuyun, çalışın.

Hayata yeni atılıyorsunuz. Aza sırt çevirmeyin, çevirmeyin ki çoğu bulabilesiniz. Aza kanaat etmeyen çoğu da bulamaz...

Sınava girecek kardeşlerime yürekten başarılar dilerim. Allah yolunuzu bahtınızı açık eylesin.