Merhabalar arkadaşlar,
Abilerim, Hocalarım şimdi bu ülkede okumanın ve ileride bu ülkenin nasıl bir hal alacağı Allah bilir.Bu gidişle bu ülkede okumakla hiçbir *** olamayacağını biliyorum.Arkadaşlarım Rusyaya okumaya gittiler.Üniversite ve 4+1 okuyorlar ve yıllık fiyat olarak 10000 tl ile bütün masraflarını karşılayabiliyorlar.Ayrıca TR'de 500 tam puan almanı bile umursamıyorlar.Adam diyor ki Türkiye'deki puanın umurumda değil.O aldığın diplomanı ve sınav puanını yak banane diyorlar.Önemli olan paranı öde karakterli bir öğrenci olmaya çalış diyorlarmış.Bu arada arkadaşlarımın gittiği Üniversite Rusyanın en iyi 4. okulu olmuş.Şimdi ben YKS ' de hiçbir şey yapamayağıma artık kanaat getirdim.12 yıllık eğitim öğretim hayatımı 3 saatlik 2 tane sınav belirliyor.Bu kadar saçma birşey yok açıkçası.51 yaşındaki bir Hukuk okuyan bir tanıdığım bile diyor ki Türkiyenin en iyi yerlereinde eğitim gördüm.Ama mesleğimi sevmiyorum pişmanım.Keşke yurtdışında 1 sene daha okuyup dil öğrenseydim krallar gibi bir hayatım olacaktı diyor.Ben kesinlikle ülkemi kücümsemiyorum yanlış anlamayın ama harbiden ülkemizin durumu berbat durmadan eğitim sistemi değiştiriliyor.Yabancı ülkeler bir eğitim sistemini oturtmak için en az 10 sene değişim yapmıyorlar.Ama gel gör ki bizim ülkemizde 1 senede 10 20 kere değişikliğe gidiliyor.Artık biz öğrenciler ne yapacağımızı cidden şaşırıyoruz bilemiyoruz.Konuyu kısa keselim artık sizleri fazla sıktım.Yurtdışında okuyan bir tanıdığınız veya okuyorsanız benimle iletişime geçer misiniz?