uzmanforum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılımcıların çilesi bu işte biri çıkar gelir özenle hazırlanan temaya pahalı der sonra gider Themeforest gibi bir yerden tema alır sonra kurulum için forumlarda yardım ister veya sıkıntı çıkar bunun için ücretli iş yaptırır vs. Velhasıl kelam sizi zorlayan yok gidip Themeforest'ten tema alabilirsiniz ancak unutmamanız gereken bazı şeyler var.

1) Themeforest'ten aldığınız temaların çoğu bir sürü component(js, css kütüphanleri vs) kullandığı için SEO kriterlerine ters düşebilir.
2) Önceki maddeye bağlı olarak gereğinden fazla component(php kütüphaneleri) kullanıldığı ve optimize için vakit kaybedilmediği kapitalist bir sistemde emin olun ki sunucunuzun 50X hatalarını alması muhtemeldir.
3) Themeforest'ten temayı alırsınız ancak destek olarak yerli yazılımcılar kadar insaflı biri karşınıza çıkar mı? Bu soruyu kendinize sorun. Logo şu kadar küçülsün, başlıkta şu olsun, altta şu yazsın vs gibi basit işleri bile yaptırabileceğiniz bir destek bulamazsınız.
4) Themeforest'ten alınan temaların çoğunun yabancılar tarafından yapıldığını ve bunların kültürlerinin bizimkinden farklı olduğunu biliyoruz bu yüzden istediğiniz gibi bir tema bulamayabilirsiniz.Büyük websitelerine bakın hangileri hazır tema kullanıyor ki ? Hazır sistem kullanıyor olabilirler ama emin olun ki çoğu sıfırdan kodlanmıştır.
5) sayacağım daha çok şey var ama vakit önemli okuduğunuz için teşekkürler.
Teşekkürler hocam. fakat emin olun kurulumu gayet kolay, import demo diyorsunuz ve maç bitiyor. hiç de öyle sıkıntı yaşamadım.
bence haksızlık ediyorsunuz. Tam aksine en güzeli de bu, temacı peşinde kurulum için koşmaya, şifre vermeye gerek kalmıyor.

1) Tema almadan önce seo ve hız testi yapmayan adam için zaten nerden aldıgının önemi yok Bu temanın kalitesine göre değişir, genelleme yapmak yanlış. Yerli temalarda da gayet çöp tema var parasının karşılıgını seo ve hız anlamında veremeyen.

2) Temanın sunucu gereksinimlerini okuyup buna göre sunucu seçerseniz böyle bir sorun yaşamazsınız. Bu konularda haksızlık ediyorsunuz. Zira adamlar themeforest gibi bir platformda yarışıyorlar rakipleri o kadar fazlası iyi olmak zorundalar. O nedenle bu tür konularda yerli temalara göre ortalama anlamında çok daha iyi durumlardalar bence.

3) İşini iyi yapan arkadaşları tenzih ediyorum, genelleme yapmak istemiyorum 4 yıllık temama hala destek veren arkadaş var. Onlar iyi ki varlar. Fakat yerli yazılımcıların %90 ı diyebilirm 3 ay sonra dönüş almanız çok zorlaşıyor. Yeni temaya geçiyor, eskisini sallamıyor. Güncelleme gelmiyor temaya. % kaçı güncelliyor temasını allah aşkına? bir haber teması almıştım ve gerçekten en bilindik wp haber temalarından birisiydi zamanında, bir güncelleme geldi 1 yıl sonra, o kadar hata vardı ki ve kritik hatalar öyöe karakter, renk falan değil. işlevsel hatala. dönüş alamadık şudur budur derken aylardır güncellenmedi tema, ben de dğeiştirmek zorunda kaldım. ne bir iyileştirme, ne bir optimizasyon. sürekli yeni tema yapıp satma peşindeler.

Bu sebeple tema alırken eski tema seçiyorum özellikle 1-2 yıllık ve kaç güncelleme almışa bakıyorum. Adam destek verip temasına sahip çıkıyor mu diye. Yeni tema kesinlikle almıyorum.

İlk mesajımda belirtmiştim, şu eklentiyle sorun yaşıyorum diyorum ki bahsettiğim eklenti en çok kullanılan eklentilerden birisi, adam garanti vermemiştik diyor, test etmedik diyor, şunu ekliyorum çalışmıyor diyorum bizlik bir durum değil diyor. Ama diyorum default temada çalışıyor sizin temada çalışmıyor, temadan kaynaklı değil diyor vs. Bakın themeforestteki temalara, adam buddypress, translate vs.vs.vs. pek çok uyumu gösteriyor temasında. Sadece örnek için yazdım. adam gezi eması yapıyorsa şu gezi eklentisi ile uyumludur diyor. bizim temacı sosyal tema yaptım diyor, 2 tane gülücük smile koyuyor post için, her sosyal eklenti bir hata veriyor temada gibi.

bir kadın teması alıyorum, 2 ay sonra burçlar çalışmıyor, 6 ayda çözdü çözecek...

Post içinde adsense reklamım çalışmadı bir temada. yazının önüne geliyordu. 2 yıl önce 100 tl ye almıştım kişisel blog teması, bu forumda da epey sattı. Adam eklentidendir dedi. Eklentiyi de her sitemde kullanırım, hiç de eklentiden değildi.

Siz sayısız örnek verebilirsiniz hocam, fakat yerli temalarda çok daha fazlası verilebilir. Herkes öyle insaflı değil yani

4) Kültür konusunda haklısınız, fakat global tema ürettikleri için çok esnek temalar var. İllaki tarzınıza uygun birşeyler çıkabilir.

Konu fiyat değil hocam, hizmet ve kalite konusunda ciddi fark var. Bunların aşılması lazım. Yoksa bir temaya tek seferlik verilen ha 50 lira ha 200 lira, adam site açacaksa 150 lira ile zengin olmaz zaten.

Hizmet ve kalitede de, dediğim gibi üzerine alınması gereken alınsın. Bu konuda vicdanı rahat olan kendine güvenenin zaten konuyu üstüne alınmasına gerek yok. Hakkı teslim edilmesi gereken yerli temacılar da var çünkü. Ama genel tablo bu şekilde