Değerli emekçi kardeşlerim daha önce de benzer raporları paylaştım: Ama artık dayanılır gibi değil.
Can yakan ve -affedersiniz ama-, insanı keriz yerine koyan Google Adsense'yi kınıyorum..

Adsense, Tıklama Başı Maliyet(TBM) tutarında bir politika değişikliği yapmalı.
0.04 ile 0.7 arası arası kazanç kadar utanç bir durum olabilir mi?
Site Haber Sitesi Evet, İnsanlar haberin başlığını, özetini okur çıkar genellikle.. ortalama 10 saniye 30 saniye arasında değişir.. O arada reklama tıklar.. (Adsense, ziyaretçi sitede ne kadar uzun kalırsa TBM tutarı o kadar yüksek oluyor). Ama bu durum haber sitesinde çok saçma.. Bir haber okuyucusunun 3-5 dakika kadar sitede kalması mucize gibidir. Bunun için bir Sözcü Hürriyet, CNN vd olmasın belki!..

1000 (BİN) reklam tıklaması 50-60 TL komedi gibi, insanın emeğine ve masraflarına yazıktır dalga geçmektir..
Görsel paylaşıyorum. Bu Görselde Google Adsense Kazancı ve Facebook İnstant Article Kazançları arasındaki farkı göreceksiniz. Aynı Haberler, Aynı site:
Özetle:
Adsense: 107 Bin reklam Gösterimi 56 TL
Facebook İNSTANT: 157 Bin reklam gösterimi: 358 TL

Karar sizin... Eğer bu mesajımı bir Adsense çalışanı görürse gerekli yazışmaları yapsınlar, TBM politikaları üzerinde ciddi değişikliğe gitsinler.
Aksi halde Facebook'un "Web Reklam Uygulaması" hayata geçtiğinde Adsense'nin ciddi bir 'Yayıncı' kaybına uğraması kaçınılmaz olur..