Görüşmeleri kayıt altına alıyorum, izniniz var mı? şeklinde sorduktan sonra ise izniniz yok ise kapatmak zorundayım veya izin veriyorsanız konuşmaya devam edebilirsiniz diyebilirsiniz.
Bu şekilde kendinizi garantiye almış oluyorsunuz ve bir şekilde caydırma eylemi aslında. Eğer karşınızdaki inat ediyorsa bırakın o devam etsin. Zaten konuşma aralarında bakın kayıt ediyorum, ona göre iyi düşünün gibisinden bir cümle daha etkilidir. Ya daha çok sinirlenecek ve sonuçlarına katlanacaktır ya da susacaktır.
Konuşmanın başında izine dair bir cümle yoksa kanıt olarak kullanamazsınız. Mahkemede sunulur falan zor çünkü savcılık kanıt olmadan dava açılmasına zaten gerek görmeyecektir.
Bir de bu işi meslek edinmiş olan insanlar vardır, telefonda nasıl tehdit edeceğini nasıl kışkırtacağını iyi bilirler. Bu tarz insanların tuzağına da düşmemek gerekiyor.