Bu konuda medium da harika bir yazı var nasıl CV yazılması gerektiğine dair şu an bulamadım bulduğumda ekleyeceğim. En kötü ben de yazının PDF hali mevcuttu onu ekleyeceğim.
edit1: linki buldum medium dan değilmiş. Türkçe değil fakat en kötü translate çevirisi ile dahi anlayabileceğiniz basitlikte.

https://www.businessinsider.com/this...s-2016-10?r=UK

edit2: Bıçağın ucu iki yönlü
Konuda, forumda ve dışarda da gördüğüm üzere eleştiriyi çok seviyoruz. Olaya biraz iki taraflı bakarsak; "Türk yazılımcılar"dan çok çektiğini, tembel olduğunu söyleyen kişilerin olduğunu sıklıkla duyuyorum diğer taraftan bugün özellikle yazılım sektöründeki pek çok Türk beynimizi de Ankara Sözleşmesi ile İngiltere'ye gittiğini görüyoruz. Farklı bir bakış açısı daha eklemek gerekirse, evet tembel insanlar var, iş ahlakı olmayan insanlar var, bunun yanında iş ahlakı ve bilgisine sahip olup ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında başarılı olanlar da var. Burada bir de işveren açısından bakacak olursak, işverenlerimiz ne durumda? Bugün bu ülkenin kaliteli üniversitelerinden yetkinlikleri ile mezun olanlara vaat ettiklerimiz onların hayal dünyası ile ne kadar eşleşiyor? "Tek başına dünyayı kurtaracak" niteliklerin istendiği iş ilanlarına başvurup işe alınanlarımız daha sonrasında "aman sen ona dokunma, o fikri boşver ona gelecek bilmem ne de bakacağız, ona diğer birim bakıyor vs." diyerek sindirilmek isteniyor. Üzgünüm, pek çoğumuzun insanları ikna etmek, onları kendimize çekmek ve bizimle çalışmasını sağlamak için "para" yeterli gibi gelmesine rağmen ne yazık ki öyle olmadığını bugün defaatle görüyoruz. Özetle bıçağın ucu iki yönlü...

Çalışma sahalarımızda, fikirlerin değer gördüğü, farklı ihtiraslar uğruna emeklerin zayi edilmediği, karşılıklı anlayışın ilelebet süreceği bir toplum olma dileğiyle...

Esen kalınız efendim...

edit3: Genel iş ilanları ve spesifik iş ilanları

Öz geçmişler, çalışan ve işveren problemleri dışında diğer bir hususta iş verenlerin ve/veya insan kaynaklarının yayınlamış olduğu iş ilanları.
Yayınlanan bir ilana çok fazla sayıda başvuru varsa kuvvetle muhtemel bu genel bir iş ilanıdır. Bu ilan türü ilgili sektördeki mezunların hemen hemen hepsinin başvurabileceği ilanlardır. Genelde ne aradığını tam olarak bilmeyen işverenlerin ilan türüdür veya herkesi toplayıp (ki ben bunu bir nevi umut tacirliği olarak görüyorum) sonra arasından kendi kriterlerine göre seçim yapma şeklinde gelişir. Onun yerine ilana güzel güzel kriterler yazılsa da başvuran ona göre başvursa...

Diğer ilan türü spesifik iş ilanı. Burada işveren ne aradığını net olarak bilir, iş için gerekli yetkinlikler dışında şirket kültürünü yansıtan ek özellikler de net bir şekilde belirtilir. Bu ilan türünde başvuru sayısı azdır.

Duramayıp yine bir ek yapalım, ve gerek olmadığı halde istenilen yetkinlikler, iş ilanında yazar; İngilizce okuma, yazma, konuşma beceresi süper ötesi olacak. Çok güzel sonra iş görüşmesine gidilir. İK görüşmesi ardından ilgili birimin başındaki ile ilgili konuşma başlatılır. İK ile olan görüşmede önden yol yapılmıştır, şirketin yurtdışı ile bir bağlantısı olmadığı ortadadır. Birim sorumlusu ile olan görüşmede de yeni teknolojiler kullanılmadığı, takip edilmediği ve dahi haberi dahi olmadığı ortadadır. Sonra soru sorulur. İlanınızda süper ötesi bir İngilizce beklentiniz var bu İngilizce yetkinliğimi nerede kullanabileceğim? ----------- Cevap gelmez gelse de tatmin etmez. Oysa şu bile çok yeterli bir sebeptir ve biz İngilizce bilen birini istiyoruz çünkü İngilizce bilen birinin herhangi br şeyi araştıracağı zaman erişebileceği kaynak sayısı bile çok daha fazladır gibi temel bir cevap bile yeterlidir. Fakat ilan hazırlanırken nasıl özgeçmiş hazırlayan bizler oradan buradan bakıyorsak aynı şekilde işverenler de kendilerinden çok oradan buradan gördükleri ilanların karması bir şey ortaya çıkarmakta bu sefer istedikleri yetkinliklerin ne işe yarayacağına dair cevap bulamamakta bu durumda beraberinde edit2 de belirttiğim "Bugün bu ülkenin kaliteli..." durumu doğurmakta.

edit4: Bu iş ilanlarını kim hazırlıyor?
Bir de bu konu var ama hiç girmiyorum.

edit5: Çalışmıyorum, öğrenciyim. Sadece okuyorum, dinliyorum, araştırıyorum ve iş görüşmelerine gidiyorum.