maviuan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
-Bu tip kontrol işlemlerini o class in içinde yapmanın mantığı nedir ?
Nesne oluşurken kontrol etmenin amacı, şartları sağlamıyorsa oluşmasını engellemektir. Null olamaz diye belirttiğin bir alan, null olarak geliyorsa ilgili nesnenin oluşmasını engellemiş olursun.
Temel olarak aynı şeyden bahsediyoruz zaten fakat main classı yok elimde sadece constructor içine erişimim var aslında benim çektiğim sorun şu :

public Account(String x, String y, double z) { } constructor bu şekilde fakat y değeri integer olmak zorunda bir kaç koşul daha var.(8 rakamdan fazla oluşmalı vs gibi.)

y yi parseInt ile integera çevirdiğimde bunu aşabiliyorum fakat girilen string değeri a123 de olabilir bu şekil bir ifade geldiğinde hata vermesini istemiyorum düzgün bir hata mesajı bassın.Bunu da try-catch bloguyla hallettim fakat bu seferde şöyle bir sorun oldu.Sayıyı try blogu içinde çevirdiğim için 2.işlemi yapamıyorum yani o sayı da 8 rakamdan fazla mı var kontrol etmek için tekrar parseInt i bir daha kullanıyorum bunun hoş olmadığını düşündüğüm için açtım konuyu farklı bir kullanımla tekrara düşmeden nasıl yapılır ? Ayrıca bu koşul sağlanmıyorsa o değerin set olmaması lazım zaten.