ben artık yeni projelerimde yerli tema almıyorum tam da bu bahsettiğin sebeplerden dolayı.

zira ingilizcen var ise yani yabancı dilde destek alabilecek ve süreci yönetebileceksen mantıklı olan da bu bana göre.

adam 200 tl fiyat çekmiş temaya, dolar bazında aynı paraya tekabül eden themeforest temasına bakıyorum özellikleri akıyor. En popüler eklentiler ile ful uyumlu, bir sürü hazır demosu var . 200 tl verdiğin yerli temada hocam şu eklentide sorun yaşıyorum diyor test etmedik garanti vermedik diyor, bir şekle sokmak için 2 gün harcıyorsun yabancı temada tek tıkla istediğin demoya getiriyorsun vs.

Eskiden şimdi ingilizce kastıramayım, tema çevirisi de var, bir de para yerli piyasada kalsın diye milliyetci gururur yapıyordum fakat artık öyle düşünmüyorum. az buçuk ingilizce iş görüyor. Temayı Türkçeleştirmek de zaten korkulacak bir şey değil, forumda 20 liraya yapan da var uğraşmak sitemezsen. Neden aynı paraya elin adamından çok daha iyisini alabiliyorken gidip daha kötü bir tema alayım sırf yerli diye. Tam tersine aynı kaliteyi bana daha uyguna vermeli yerli adam.

Sürüm falan yazanlar olmuş. Aynı kalite daha ucuza verilse, themeforesttan o kadar tema alan Türk var, bunların hepsi iç piyasadan sağlar temini, o zaman sürümden kazanırlar merak etmeyin.

Bu işin bence özeti şu, her işte oldugu gibi bunda da serbest piyasanın birşeyini çıkarmışız