Piyasanın doygunluğa eriştiğini düşünüyorum. Eskiden bir rekabet ortamı vardı, şimdi haber siteleri yüzünden bu rekabet ortamı kalmadı. Adamlar su neden şeffaf diye başlık dahi açıyorlar. Buda insanların içindeki şevki kırıyor. Amaan nasılsa ben yazsam bile başa çıkamayacağım hissi uyandırıyor ve buda şevki kırıyor.

Eskiden Adsense onayı almak bu kadar kolay değildi, zevk vardı. Şimdi Adsense olmayan site kalmamış durumda. Yani teknoloji ilerlerken, bir çok şeyi de yanında götürdü. Eskiden biz internetten para kazanıyoruz dediğimizde ailelerimiz yada etrafımızdaki eş dost dalga geçtiğimizi zannederdi. Şimdi ise herkes bunun mümkün olduğunu ve ciddi paralar kazanılabileceğini gördü, haliyle bunu gören piyasaya girdi. Kimisi balıklama, kimisi çivileme.. Buda her ne kadar kabul etmesekte piyasanın suyunu çıkardı.

E sorsanız, şimdi herkes Seo uzmanı, herkes adsense uzmanı vs. vs. v.s

Kimseyi kötülemiyorum, kimseye bir lafım yok ama, bundan 12-13 yıl öncesini gören birisi olarak, şimdiyi gördüğümde kendimi geri çekesim geliyor. Teknoloji gelişiyor, ama insanlık geriliyor..

Yani konu daha uzar da gider. Vel hasıl, sanal ortama yaptığınız yatırım kadar reel yaşantınıza da yapın.