Üzerine çok şey yazılır ama genel olarak belirtmişsiniz son soruya cevap vermem gerekirse gidenler haklı mı diye sormuşsunuz sonuna kadar haklılar. Ülkemizde şöyle bir durum var hiçbir başarı cezasız kalmıyor. Kendini ufak bir şekilde göstermeye kalk hemen torpiliyle bir noktaya gelmiş bir insan sizi ezip ayağınızı kaydırmaya çalışıyor. Onu geçin sonrasında bir iş bulup ülkene hizmet etmek istiyorsun dar kafalı insanlar, siyasi torpiller, adamını kayırmalar, yine senin önünü kesmeye çalışan küçük insanlar neler neler yaşadım inanamazsınız. Mühendis olarak giriyorsunuz siz oranın şirketin en değerli unsuru olmanız gerekirken hiç alakasız bir muhasebeci kendini şirket sahibi gibi görüp size garip garip yaklaşımlarda bulunuyor. Oda yetmiyor bunun karşılığında hak ettiğiniz maaş var mı? Oda yok. İnanın ülkeme hizmet için bilimsel araştırmalar için çabalarken insanlar tam tersine engel olmaya çalışıyordu. Yaşadığım stres ve üstümdeki saçma baskıları inanın gidin abd de bulaşıkçı olsam yaşamazdım en azından hakettiğim standartlarda yaşardım. Adam doktorayı bitirecek zorunluluktan 1 yayın çıkartıyor ben yüksek lisansım bitmeden 9tane sci seviyesinde yayın çıkartmışım her biri ingilizce uluslararası dergilerde yayımlanmış, ama o kadro bulabilirken ben asla. Birde madolyonun şu yüzü var diyelim ki bir şekilde güzel bir işe girdiniz bu kez şu başlıyor asla arge yada üzerine koymaya açık olmayan insanlar sizi körelmeye ve masa başında çürümeye itebiliyor bir süre sonra soruguluyorsunuz burada asalak gibi yaşamaktansa gidip yurt dışında en azından ülkeme döviz ******* diye. Neler neler yaşadım sizlere anlatmam günler sürer, net bir özeti var ülkemizin en baştada dediğim gibi ülkemizde hiçbie başarı cezasız kalmaz