Adamlar zekasını kullanabilen insanlara kıymet veriyor. Bizden bir şeyler yapabilecek insanlar çıkıyor ama imkan veren yok hep başka ülkeler kapıyor genelde. Gerçekten bizim ülkede saçmalık çok. önce bir eğitimin düzene girmesi lazım.
Mesela adam senelerce okuyup gece gündüz çalışıp öğretmen oluyor ama iş bulamadığı için intihara kalkışıyorlar. abi sen bu adamları neden boş bırakıyorsun? dershanelere al, kurumlara al, iş yerleri için eğitim yerleri aç ne bileyim dışarıdan insanların eğitim için katılabileceği bir şeyler aç öğretmenleri oralarda değerlendir.
evet ben madalyonun diger tarafindan bakmaya basladim iste daha once bu sekilde dusunuyordum. devletimiz fakirlestirilmis. dersane actin ogretmene devlet maas baglayacak. dersaneye gelecek zengin kactane ogrenci varki. demek istedigim oyle bir cark kurmuski guclu devletler sadece turkiye icin degil diger tum somurulen ulkelerde dahil buna. simdi soyle dusun. devletimiz fakir bu bir gercek , teknoloji ve dunya siyasetinde gucumuz yok. bu ortada. bu sebep ile devlet zeki insanlarina bakamiyor. is veremiyor kontejyanlar zengin aile cocuklari ile doluyor yada zeki anadolu cocuklari ile, mezuniyet sonunda kocaman bir issizlik ile karsi karsiya kaliyor durumu iyi olmayanlar. amerika ingiltere canada gibi devler diyorki gel bana gel. sana aş vereyim alim gucu vereyim. temelden basla. yani adamlar sistemi oyle bir kurmuslarki. super akillilari once kendilerine en alt hizmet ile hizmet ettiriyorlar sonrada istedigin yere gelebilirsin yolunu aciyorlar. ama bizim ulkemiz zaten bu nedenden doayi fakir diye dusunuyorum. bunu devlet yapmiyor. super guzlerin ta kendisi yapiyor. ama biz gunah gecisi ariyoruz. benim gorusum bu yanlissa duzeltin.