türkiyede okuyorsun. yuksek lisans ve doktora yapiyorsun, tam egitim bitmeden hoooop bir bakmissin amerikadasin. ve orada sifirdan basliyorsun. baslamadan once soyle guzelbi en alt tabakadan olmak kaydi ile amerikalilara soforluk, bakicilik, temizlik, tamir, geri hizmet isleri icin ugrasiyorsun. benim gordugum oyle bir sistem kurmuski, kisacasi ulkelerin ekonomisi ile oynayip icindeki super zekalari disari cikarmayi basariyor ve bir amacina daha ulasiyor. ulkeler beyin gocunden geride kaliyor. ve bunun karsiliginda ilk baslarda verdigi vaade bakarmisiniz pizzacilik temizlik insaatcilik. adam bilgisayar muhendisi ama amerikada garsonluk yapiyor. yani super guc diyorki bana gelmeyi basardin ama sen bize biraz hizmet bakayim soyle guzelbi cay getir suralari temizle benim halkima iyi davran diyor. adamlar hizmetlileri bile uni mezunu olarak kendilerine getirmeyi basariyor. bu bana gore cok sistematik bir program. bu yilardir boyle. ve simdi kabul olursa green cart tarih oluyor. yeni sistem canada gibi sadece super zeka isen yada cok paran varsa gelebilirsin olacak. cunki beyin gucune daha cok ihtiyac duyulmaya basladi. akilli olmayanlar benim ulkeme gelemez diyor acik acik. eklemek isteyen varsa benim goremedigim taraflari yada yanlislarimi duzeltebilir.
para ve rahatlik vaatleri vatanseverligi ölduruyormu acaba. gidenler haklimi ? siz olsaniz ne yapardiniz
Pareto'nun Aslanlar ve Tilkiler yazısını okumanı tavsiye ederim...