Merhaba arkadaşlar. Geçen yıl mayıs ayında gerçekleşen bir olayla ilgili fikirlerinize ihtiyacım var, bilen ve tecrübe sahibi arkadaşlarım yargılama, eleştiri yapmadan aydınlatırsa memnun olurum.
Bir forum sitesinde ortada bir şey yokken anneme küfür eden kişinin sosyal medya hesabını bulup ben de karşılık verdim. Yazdığım şeylerin ekran görüntüsünü küfür ettiğim kişinin arkadaşı alarak aynı forumda adıma ithafen Tacizcidir, ifşa ediyorum şeklinde konu açtı. Olayın öncesini sonrasını bilmeyen forum kullanıcıları yalnızca kendilerine gösterilen ekran görüntüsünden yola çıkarak tarafıma ağır hakarette bulundular. Bunun üzerine ben de ilgili forumda yer alan hakaretlerin çıktılarını alarak konuyu açan kişi ve hakaret eden diğer kullanıcılar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum.
Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmamış durumda. 2 defa savcılığa gittim, Siber Suçlarla Mücadele Birimine tekit yazısı gönderildiği söylendi. Bir diğer durum ise söz konusu sitenin sahipleri kendi rızasıyla sitelerini kapattılar.(Bu olayla hiçbir alakası yok tabi ki)
Sizlere sorum şudur ki; sitenin kapatılmış olması şahıslara ulaşma noktasında problem oluşturur mu? Siteye gerçek isim soy isimle kayıt olma zorunluluğu olduğundan bütün şahısların adını soyadını biliyorum ve şikâyet dilekçeme bu şekilde ekledim, böyle olması şahıslara ulaşmayı kolaylaştırabilir mi? Son olarak da benzer durumla karşılaşan arkadaşlarım bu olayın akıbetinin nasıl olacağı hakkında fikir verirlerse memnun olurum. Biraz uzun oldu, sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ederim :)