codev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rica ederim bu arada r10'a özel bir indirim kodu bekliyoruz Canımızı çektirip,kaçmak yok )

Hava, potluk bağlantı yerlerinin kaba durması rahatsız ediyor. Süpürge kullanın diyemem, kullanacaksanız da bu iş için bir süpürge alınabilir o poşetteki havayı çekip, poşetleri bidona uygun alır ya da bidona uygun keserseniz, gelebilecek en iyi hale getirmiş olursunuz sanırım.

Koliye bence çok fazla önem vermeyin, günün sonunda bir bodrumda ya da eşya taşırken falan kullanılacak koli üzerine baskıya harcayacağınız parayı promosyonlara ve bidon, şişe üzerinde geliştirmelere harcamanız daha iyi olabilir.
Enfes görünen bir şişe ürün bittikten sonra da günlük hayatlarının içinde bir şekilde yer alır ve sık kullanılır. Eğer bu konuda farkındalık yaratırsanız marka olarak öne geçersiniz.

Her şeyden önce yeni başlayan bir firma olduğunuzu bilip, bütçeniz dahilinde hareket etmelisiniz. Yoksa bütün markalaşma çabaları boşa gider batarsınız. Markalaşma bütçesini iyi yönetmek çok önemlidir. Sizi batıradabilir, zenginde edebilir.

Cam şişeler hakkında önerim, paketleme yöntemi başlangıç için güzel. Ancak karşılayabilirse koli üzerindeki etiketleri dahi iptal edin gerekirse, oradaki markalaşma yatırım bütçesini ve yeni şekilde baskılı kolilere ayırmayı gözden çıkarttığınız bütçeyi toplayın, yetiyorsa bir kutu yaptırın. Kapaklı, sağlam içinde şişelerinize uygun yataklar olan, şişeleriniz kutunun içindeki sabit ve kaliteli süngerimsi yapıya, tam otursun, şişelerin ucuna marka bilgilerinizin, site adresinizin ve kullanıcıların ikinci siparişleri için bir indirim kodunun yer aldığı bir kartı, retro tarzda bağlayın. Güzelce bu kutudaki yerine koyun. Kutuda promosyon alanları içinde bir gömük kısım yapılabilir. Burada en önemli nokta kutunun dış tasarımı ve o bahsettiğim kart olayı, yerleşimler her şey olması gerektiği gibi düzenlenirse, olağanüstü bir deneyim yaşatmış ve akılda kalıcı olursunuz.

Ayrıca bir sonraki alışveriş için indirim kodu muhabbeti çok bilinen bir pazarlama stratejisidir. 2.kez alışveriş ihtimalini arttırır ya da alan kişinin eğer ürününüz de iyiyse ve memnun kaldıysa başkasına önerme ihtimalini arttırır. Bak benim elimde kod var, ben buradan yaprak aldım, yaprakları çok güzel, sende buradan al, al benim kodu kullan gibisinden. Ya da tamamen memnun kaldım bir daha buradan alayım, kodu da saklayayım gibisinden. Böylece müşteriye karşı 2.kez alışverişe çağırmak adına bir yatırım yaparsınız. Tüm bunlar koli üzerine baskıdan daha önemli detaylar. O koli bir gün çöpü boylar Koli üzerine baskı firmalara reklamdır, müşterilere değil. Ürünlerin toptan gittiği, marketlere vs. dağıtıldığı seri üretim ve satışa geçildiği durumlarda gereklidir. Koliye bakıldığında kimin malının, neyin olduğunu açmadan anlamaları için.

Müşteri için kolinin ve üzerindekilerin bir önemi olduğunu sanmıyorum. Düzgün paketlenmiş bir koli, kaliteli ve güzel tasarımlı paketlenmiş bir ürün. Gayet yeterlidir.

Bütçeyi doğru yönetin. Markalaşma bir süreçtir. Farklı adımları ve stratejileri mevcuttur. Markalaşacağız diye karınızdan vs. vermeye kalktığınızda kendi ayağınıza sıkarsınız. Soruyu sormanız iyi olmuş. Bu konuda özel danışmanlık veren yerler mevcut. Bir defaya mahsusta olsa genel bir danışmanlık alabilirsiniz. Onun bile çok faydası olacaktır.

Behance'tan örnekler;

Şampanya, votka şişelerinde olduğu gibi yağ şişelerinde de uygulanıyor gördüğünüz üzere. Her şey bütçeye göre ayarlanır. Bütçe varsa özel etiket baskı makinesi alıp müşterinin adına özel etiket bile basılabilir şişe için Enfes ve ince bir font ile "Sizin İçin, Yöreden" yazıp, altına el yazısı fontu ile kişinin adı ve soyadının sipariş bazlı basılması olay yaratır. Kişiye bir anda kendini özel hissettirir, halbuki yaprak sarması ya da yağ Ama adına özel.
Şikayet konusu yüzünden biraz geç döndüm kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim özelden indirim kodumuzuda gönderdim Önerileriniz altın değerinde çok teşekkürler.