Bence iade yapması saçma. Kapora vermenin sebebi eğer orası için ön ödeme ise.
Konuyu tam okuyunuz, mal sahibi kaporasını verdiği evden farklı bir şey göstermiş
"Sonra dairenin resimlrini incelediğimde bana söylediği teras katın resimleri olmadığını farkettim"
bu dolandırıcılıktır. benzeri benim başıma geldi, 2014 ya da 2015de ev alacaktım, 2500 kaporanın bi kısmını verdim. Bir kısmı kredi çekilecekti, ev ipotekli çıktı. Eyvallah dedik yine halledilir. Bir ipotek daha çıktı. Üstüne evin söylediği gibi doğalgazı olmadığını vs öğrendik. O ara mobilyaları almaya gittiğimizde tesadüf inşaat şirketleri olduğunu öğrendik mobilyacıların, evleri gördük beğendik sıfır daire aynı fiyattan sorunsuz ve daha güzeldi. Kardeşim haksızsınız ama kapora sizin olsun uğraşamayız dedik. Adamlar vazgeçse bile 10k tl kapora verecekler sözleşme imzaladık eksik verdi diye dava açtılar. Sonra durumları anlattık böyle böyle yaptılar diye, afedersiniz babayı aldılar üstüne kendi avukat masrafları + bizim avukatın masrafıyla aldıkları paranın 2 kat zarara girdiler. İstesek verdiğimiz 2500ü geri almak için dava da açabilirdik uğraşmadık
Şunu da not düşeyim. O zamanlar yaşım 18 19du kanunları ve emsalleri okuyup buna hakkım olduğuna inanıp ödememiştim. Karşı avukat sürekli saçmasapan şekilde bastırarak parayı istiyordu dava sürecinde. Sonucunda kaybetti, bir çocuğun bile kanunları anladığı yerde karşı tarafın avukatı böyle biri. Ve şu an bu avukat hakim. Kimin ne ceza alacağına karar veriyor, vicdani muhakeme yapıyor. Biz böyle bir ülkedeyiz