Dün akşam saatlerinde evimin balkonunda oturuyorduk. Yan komşularımız 2 çocuğu ile birlikte çay içmek üzere misafirliğe geldi.
Balkondaki masanın üzerinde daha 2 hafta önce aldığım yeni laptopum ve hemen yanında da eşimin telefonu vardı. 2 tane fırlama içeri gidip kireç çözücü şişesini almış oynuyorlarmış. Balkona hızlıca geldiler ve biri şişenin dibinden diğeri başından tutmuş paylaşamıyorlardı. Bir anda ellerinden kaydı, kapağı açıldı ve içindeki asitli sıvı laptop ın ve eşimin telefonunun üzerine döküldü.
Netice olarak hem laptop hem de telefonun anakartına sızan sıvı sayesinde her iki cihaz da yandı ve kullanılamaz hale geldi. Saniyeler içinde 12 bin TL zarara girdim. Bana asıl koyan ise, henüz olayın şokunu atlatamamışken komşumuzun pılını pırtını toplayıp biz gidiyoruz bile demeden toz olmaları. Sanki onlardan para isteyecektim.
Dün akşam 21:30 gibi o hızla bir teknik servis buldum. Adamı evinden alıp dükkanı açtırttım sağolsun yardımcı olmaya çalıştı ama nafile. Hard disk verilerini kurtarıp yeni bir bilgisayar almaya karar verdim ve laptopun net arıza tespiti için oraya bıraktım. (bu sabah işyerimde kullanmak üzere yeni bilgisayar aldım.)
Bilgisayarı bıraktım ve evime geri dönüyordum. Yaşadığım mahallenin birkaç sokak aşağısında alkollü bir sürücü sokak arası olmasına rağmen hızla gelip benim arabaya ön çamurluktan vurdu ve ciddi zarar açtı. 1 saniye daha önce olsaydım takla atabilir ve ağır yaralanabilirdim. Trafik polisleri geldi tutanak tutuldu, onun ehliyetine el koyuldu arabası bağlandı derken oradan da evime yürüyerek gittim.
Bu sabah yeni bir başlangıç parolası ile iyi bir bilgisayar aldım ve kurulumlarını hızlıca yaptık. Toptancıma gitmek üzere 1 saatlik süre ile dışarı çıktım ve döndüğümde firmamın çalışanlarından biri klavyeme çay dökmüştü.
Senelerin esnafıyım ve kimseye kuruş borcum yok. Herkese ödemelerimi peşin ve hızlıca yaparım.
Çalışanlarımın maaşlarını gününde veririm. Her ay maaş günü çalışanlarıma çeşitli hediyeler dağıtırım. Sürekli hayır yapar çocukları ve muhtaç aileleri sevindiririm ve bunları asla dile getirmem (ilk defa burada söylüyorum)
Artık doldum ve buraya içimi dökmek istedim. Eğer sesli bir şekilde içimi dökseydim isyan edip günaha girebilirdim ama sabretmeye çalışıyorum.
Kısacası bende durum böyle. Siz nasılsınız? 😊
adakvar ise adak kestir. benkestirdikçe rahatladım1 tane geldi biz ne badereler atlattık. hep verilmiş sadakamız varmış dedik. kalp kırmamayadadikkat et bilmeden kırdığın kalp varsa, adak varsa eğer kesinlikle bundan başın ağrıyor derim