Hocam her türlü şeyi denedim,yıllarca kilo verip kilo aldım,çıkardığım tek sonuç şu; boğazına hakim olmazsan herbalife,newlife,exlife falan hikaye.6 ay spor yaptınız ama nasıl yaptınız? ben 5 ayda 15 kilo verdim,troid hastasıyım,su içsem bile yarıyor,o yüzden zor kilo veriyorum.Ama boğazımı tuttum,yine herşeyi yiyordum aşırıya kaçmadan,günlük ortalama kalori hesabı yapıyordum çok kasmadan.Önemli olan yediğin kaloriden çok yaktığının fazla olması ve ayrıca sağlıklı besinler alman (yumurta,et,süt,yeşillik,sebze vb).Dediğim gibi her tür yiyeceği de yiyordum arada ama spora gelince mesela hit cardio yapıyordum. (hit cardio : Vücudunun spor yapmadan da gün içerisinde yağ yakmasını sağlayan bir spor sistemi.Araştırmasını iyi yapıp o şekilde başlamanız önemli,çünkü her bünye aynı değildir.Ben koşu,bisiklet ve eliptik de toplam 3xhit yapıyordum).En önemlisi bunu hayatınıza yaymak,tabi ki bu pek mümkün olmuyor,ben gene kilo aldım dikkat etmeyince ama yine aynı sisteme geri dönerek vereceğim inş.Son olarak boğaza biraz dikkat etmezseniz sporun da faydası olmaz.