Dün arkadaşlarla Üsküdar'da oturup çay, sohbet, muhabbet yapıyorduk saat 21.15 sularında kalktım Fatihe geçip başka arkadaşlar ile maçı izlicektim.
Neyse Marmaraya bindim benle birlikte 3 tane 14-15 yaşlarında Suriyeli çocuklar bindi.
Sirkecide 2 tane kadın bindi metroya 2 tanesi kalkıp buyur abla oturun dedi. Ablalar oturdu.
Bende açılmayan kapı tarafındayım arkama doğru yaslanıyordum, gençler ise ortada ki direğe tutunuyordu.
Birisi telefonunu çıkarıp selfy çekecekti kamerayı açıp elini kaldırdı bende izliyordum o sıra kamerada gözükünce biraz yan tarafa kaydım, çocuklar bu durumu farkedip abi kusura bakma tarzında bişi dediler.
Bende sorun yok diyip tebessüm ettim. Sonra abi gel birlikte çekilelim diyince kırmadım birlikte selfy çekildik.
Şimdi gelelim bunları neden anlatıyorum. Nasıl Suriyelilerden iyi, kötü insan çıkabilir aynı durum Türk insanı içinde geçerli, Almanı içinde, Amerikalısı içinde geçerli.
Şimdi birileri çıkıp Aktroll, Arap sevici, çomar, koyun diyebilir, desinler umrumda bile değil çünkü anlattıklarım ve düşündüklerim benim doğrularımdır ve doğru bildiklerimi kimse değiştiremez.
Hükümetin, Suriye politikası evet yanlıştı çok daha iyi kontrol edilebilirdi lakin yapamadılar veya beceremediler onu ben bilemem ama bunu Suriyeli diye ayrıştırdığınız insanlara kin kusarak veya kötü gözle bakarak değiştiremezsiniz.
Irkçı veya milliyetçi bir insan değilimdir beni tanıyan tanıyor forumda. Zamanında Türk-Kürt diye ayrım yapıp olay çıkartanlar şimdi aynısını Türk-Arap diyerek yapmaya çalışıyor.
Anlayalım ki Türk'ün,Kürd'ün veya Arab'ın birbirinden üstünlüğü yoktur. İnsan kendini geliştirdikçe kendine faydalı bilgiler kattıkça üstün olur.
Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum hocam. Bizim binada 2 aile var işlerinde güçlerindeler. Kimseden yardım dilenmiyorlar. Birisi pazar dahil sabah 9 akşam 9 çalışoyor. 15-17 yaşlarında erkek çocukları var her tatilde gidip bir yerler bulup çalışıyorlar (Mobilya döşeme vs.). Ortalık biraz olsa düzelse gideceğiz diyorlar.
Birde diğer yüzü var çok fazla dilenenlerde var çocukları yapmışlar bol bol her trafik lambasında her marketin önünde oturuyorlar. Bizim komşuların söyledikleri bunlar suriyede de bu şekilde oldukları.