Herkese merhaba hisse senetlerine 2000 TL gibi bir bütçeyle giriş yapmak istiyorum. Her sene temettü veren bir hisse satın almak ve fiyatı çok yüksek olmayıp birim den kazanabilmek. Daha önce btc satın alıp altcoinlerle al sat yapmıştım. Fakat pek başarılı olamadım. Hisse senedinde her zaman uzun vadenin kazandırdığını duymuşumdur 5 sene 10 sene beklemekse beklemek. Amacım 2K TL verip 10K para kazanmak değil ama bu parayı kaybetmekte değil.
Araştırdığım hisse senetleri arasında THY çok baskın görünüyor. Hem yeni havalimanın açılmasıyla kendine daha da değer katacağını düşünmüyor değilim. Ama geçen sene 19 tl ye çıkıp 1 sene sonra da 11 tl ye düşmesi gözümü de korkuttu tabi. Şuan 13 tl bandın da geziniyor.Bu fiyattan satın alıp bekletilmeli midir ? Sizin bu konu hakkın da fikriniz nedir ? veya "şu hisse senedini de araştırmanı öneririm" dediğiniz var mıdır ?
Türk borsası her zaman kaybettirir. Bundan 10 yıl önce Bıst 100 endeksi dolar puanı 30.000'di şuan 15 bin puanın da altına indi.
10 yıl önce 100 dolar ile borsaya giren 50 dolarla çıktı. Buna karşın Abd borsası dolar bazında son 10 yılda %300 , TL bazında ise %1500 getiri elde etti
yani abd borsasına 10 yıl önce yatırılan 1.000 TL'nin değeri bugün 14.000 TL ediyor.
Her şeyi geçtim Türk borsasında enflasyonist baskı vardır. İşlemleri Türk Lirası ile yaptığın için 1 yıl içerisinde minumum %20 kazanman gerekir ki paranı değer kaybına karşı koruyabilesin.
%20 kar ile yalnızca paranı korursun arrtırmış olmazsın. Bunun verdiği stres insanı öldürür. Ancak abd'de enflasyon %2 olduğu için böyle bir stres yaşamazsın.
%2 kar ettiğinde bile 1 yıl için paranı korumuş olursun. İşlemleri Usd bazlı yaptığın için doların yükselişine paralel getiri elde edersin. Borsada o yıl kazanmasan bile
dolar yükseldiği için kar edersin ve genellikle dolar enflasyondan fazla yükselir. Örneğin bu yıl %20 enflasyona karşı dolar %40 yükselmişti.
Artı olarak 2000 TL size koymuyorsa borsada al sat yapın eğitin kendinizi. Hangi haberlerin olayların hisseyi etkileyeceğini ancak al sat ayaparak öğrenebilirsiniz.
Şuan borsaya girmek için çok az bir paranız var bu parayla ancak alıştırma yapabilirsiniz.