Youtube konusunda sorun yaşamamanız normal, youtube ön bellekli çalışıyor.
Muhtemelen bağlantınız bir anlık kopuyor, dolayısıyla oyunun kullandığı soket bağlantısı kesiliyor.
Oyunun kendi içinde bağlantının kurulması 3-4 saniye alıyor olabilir.
Aslında sizin router ile bağlantınız 3-4 saniye kesilmiyordur, mili saniyelik bir kesinti oluyordur.
Elektrik kablosunun uzun olması, bu tür cihazlarda sorun oluşturmayacaktır.
Elektrik kablonuz ne kadar kalitesiz bile olsa 0.05 A akımı taşıyabilir.
Teşekkürler.
Yalnız anlamadığım ve çözemediğim o access point kablosuz alıp kablosuz yaydığı zaman bende bilgisayarımdan bir wireless adaptör yardımı ile sinyali genişleten access pointime bağlandığım zaman kesintisiz bir şekilde neti kullanabiliyorum. Oyun dahil.
Fakat Access point cihazı client alıcı moda alıp neti kabloluya dönüştürüp bilgisayarımın ethernet kablosuna verdiğimde bu sorunu yaşıyorum. Size katılıyorum büyük ihtimal bir kesinti var ama menzil genişletme modunda bişe yokken client modda olması garip tek aklıma gelen kablo!
Yabancı sitelerde çok kaliteli kablo kullanan kişilerde de bu sorun varmış ama en kısa zamanda daha kaliteli bir kablo ile deneme yapacağım.
Yukarıda bahsettiğim gibi bend zmanında dandik bir netis access point vardı onu client modda 30 cm ethernet kablosu ile yan komşudan test ettim. Onda da gidip gelmeler olmuştu. Sanırım kablo sorun değil kablo sorun olsa çok kısa bir kablo ve yan komşudan aldığım net ile bir sorun yaşamazdım gibime geliyor.
Dipnot: Su an wa7210n orjinal adaptörünü kullanmıyorum.
Orjinali:
12V 1A
50/60mhz 0,3 A
Bendeki
Orjinali:
12V 1A
50/60mhz 0,6 A
50/60 daki amper ne ifade eder bilgim yok.
Fakat diğer 2 access pointimde orjinal adaptörler ile test yaptığımda kopmalar oluyordu adaptör kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum.
Kablolu kullanıp kopma yaşamadığım olmadı. Tuhaf bir durum.
Bu kesintiyi nasıl giderebilirim bilmiyorum.
Şu an bir deneme yaptım.
Bilgisayarıma kişisel bir ip verdim ve özellikle ethernet gelişmiş ayarlarda speed & dublex diye bir ayar vardı bunu 10 mbit full dublex yatım. Bir süre kullanacağım kopma olmasa paylaşırım.
Youtube de bu yönde 1-2 video görmüştüm.
Umarım bir gün bu sorunun kaynağını çözebilirim.