Arkadaşım birevimden aldı 30 bin TL hatta benim arabayı aldı beraber gittik para benim hesaba yattı. 2 ay falan oldu
1. Para çıktığında arabanın sigortasını birevim kendi yapıyor dışarıdan yaptıramıyorsunuz
2. En düşüğü pert kasko yaptırmak zorundasınız bunu da size verilen paradan kesilerek yapılıyor.
3. Alacağınız arabanın hasar kaydı eğer yüksek ise parayı vermiyorlar işte bu hususu söylemiyorlar en azından arkadaşa söylememişler bir araba beğendi hasar kaydı çok diye parayı vermediler benim arabayı gösterdi öyle aldı.
4. Notere birevim yetkilisi ile gidiyorsunuz satış bitince alıcı kim ise onun hesaba para 10-15 dakika içinde aktarılıyor.
5. 30 bin paradan 27.600 falan yattı sigorta + kasko + 1 taksit tutarı kesilip para geçti
6. borcun bitene kadar arabayı satamıyorsun
Bunlar tecrübe ettiğim hususlar bundan sonra ki diyeceklerim ise İSLAMA uygunluk açısındandır. İsmailağa fetva hattı var burada ki hocalar ile görüştüm birevime bir sözleşme sunmuşlar bu sözleşme " şirketim mülk " adı altında ve bu sözleşme ile katılırsanız dini açıdan da faize, harama, günaha bulaşmamış oluyorsunuz bu kısım çok önemli. Pazartesi bende gidip yazılacağım. Arkadaşa arabayı devrederken tanıştığım bayan ile görüştüm arefe günü şirketim mülk sözleşmesi ile normal sözleşme arasında anladığım kadarı ile fark şu örneğin siz girdiniz 10.ayda çıkmak istediniz birevim size parayı toplu verirken şirketim mülk sözleşmesi ile 10.ayda çıkarsanız ödediğiniz tutar size taksit taksit geri ödeniyor onun dışında telefonda anlattığına göre normal sözleşme ile din hocalarının hazırladığı sözleşme dışında bir şey göremedim pazartesi gidip iyice konuşacağım