Süreci kısaca anlatacağım;

Öncelikle ilaç ihracatı yapabilmek için bazı işletmesel işlemleriniz olmalı. Ecza Deposu veya İlaç İhracatına Yetkisi olan bir dış ticaret firmanız olmalı.
İhracatını yapacağınız ürünün Türkiye İlaç ve Tibbi Cihaz Kurumunun (TİTCK) ihracatı yapılabilir listesinde yer alması gerekiyor. Yani ihracatı yapmadan önce ben şu ilaçları ihraç edeceğim diye sisteme dilekçe giriyorsunuz ve çıkan izni gümrük işlemlerini yaparken gümrük memuruna sunuyorsunuz ürünün ihracatının tamamlanabilmesi için.
İlaç hafif bir malzeme olduğu için (şurup vb hariç) genelde havayolu ile sevk ediliyor.

Çok bilmiyorum fakat bavul ticareti vs yapanlarda var sanıyorum. Bunlar bavullarında yolcu gibi ilaç taşıyorlar yada uçağa binmeden önce yolcu beraberi gümrüklemesi yapılabiliyor. Kendi ülkesinin kurallarına göre ülkesine ürünü sokabiliyor.

Ürünleri genel olarak ecza deposundan almanız gerekiyor. Onun dışında başka yollarda var lakin bunları sizin araştırıp bulmanız gerekiyor.
Eğer arkadaşınız milyon dolarlık ilaç ithalatı yapmak istiyorsa ve bu ürünler yerli ürünlerse direk üretici firma ile görüşebilirsiniz.

Bu arada ihracatını yaptığınız tüm ürünlerin üzerinde bulunan ilaçların seri numarasını ilaç takip sistemine yani sağlık bakanlığına bildirmeniz gereklidir.

Belirttiğiniz ülkeler gibi ekonomisi çok iyi olmayan ülkelerdeki kişiler sürekli gelip ürün sorarlar fakat 3 kuruş indirim için başka firmaya gidip satın alırlar.
Ayrıca çok ciddi satın alma yapmazlar genelde. Fakat genellemek de yanlış olabilir.

Benim size önerim bir firma kurmak, ruhsat almakla vs uğraşmak yerine eğer müşterinize güveniyorsanız bir ecza deposuna gidip görüşmeniz ve yapılacak satıştan pay istemenizdir. Diğer işlemler sizi çok yorar.