Teşekkürler Bilgiler için, Donanım önemli diyosunuz yani.
Fazlasıyla önemli
10 dakikalık bir video için videonun bir saniyesinin 29 kareden oluştuğunu düşünürsek;
Her kareyi ortalama 30 saniyeden render alırsa ryzen 2700x işlemcili bir bilgisayarımız yaklaşık 180 saatte video render işlemini tamamlar. Değerler tamamen kendi tecrube ve araştırmalarım sonucu elde ettiğim değerlerdir. Kaliteyi ortalamada tutarak size söylüyorum yoksa süreler daha da düşer ve artar. Ama örnek gösterdiğiniz videoadaki kaliteye göre konuştum ben. 3D Animasyon işinin en önemli kısmı render kısmıdır. Bu kanalların totalde 1000 çekirdek ve üstü işlemci gücünden oluşan render farmları var. 30 ve üstü bilgisayardan bahsediyorum yani. Render süresini kısaltan en önemli etkenler ise işlemcinin çekirdek sayısıdır. En populer render işlemcileri çekirdek sayısı ve fiyatından dolayı amd serisidir. threadripper 2990wx bu iş için biçilmiş kaftandır. Tabi şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Yeni nesil render motorları ekran kartını kullanıyor. Fakat ekran kartına yapılacak yatırım çok aşağı değil. Seçenekleriniz çok fazla ama yapacağınız yatırım malesef böyle. Yoksa emin olun herkes 3d animasyona giriş yapardı. Cinema 4d öğrenmesi çok zor bir program değil. Size tavsiyem kazan-yatır politikası izlemeniz çünkü youtube her an patlama riski var sonuçta.
Öğrenmek için yolladığım kanalda birçok learn colors eğitimi mevcut onları baz alarak ilerleyebilirsiniz. Ben çok araştırmıştım zamanında siz direk öğrenin kullanın.
İyi çalışmalar.