Ekvator adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hukuka giriş dersleri aldıysanız, eğitim hayatınızın bir parçasında, öğrenmiş olmanız gerekmektedir ki; hiç bir zaman şunu yapmak serbesttir yazmaz, şunu yapmak yasaktır yazar. Bu yüzden kanunda yasak olmadığına dair ibare görme isteğinizin maddi hukukta karşılığı yoktur. Eğer bir şey yasak değilse onu serbestçe yapabilirsiniz yasaklanan kadar. Çünkü evrensel hukuk kuralları ve Türk Anayasası ve Türk ceza kanunun hem fikir olduğu konu kanunsuz suç olmaz ilkesidir. Yasak ise sizin yasak olduğunu ispat etmeniz gerekmektedir. Birini dolandırmak suçtur ve kanunda bu yazar. Fakat tek ayak üstünde zıplayarak yürümek suç değildir kanunda yazmaz. Kalkıpta tek ayak üstünde zıplayarak yürümek suçtur demekten farkı yoktur yaptığınızın. Bu suç değildir ama yapmayın ne gerek var demek ise tavsiyedir. BDDK tavsiye niteliğinde görüş bildirmiştir. Kritelerine uymadığı için elektronik para tanımına sokmamıştır. Fakat alım satım yapılmasına dair yasak koymamıştır. Bitcoin sadece elektronik para değildir, aynı zamanda değer saklama, transfer ve dijital madencilik özelliği bulunan karma bir yapısı vardır. Hukuk her zama yavaş işlemiş ve yeniliklere sonradan takip etmiştir. Bilişim suçlarına ilişin kanunlar internet ilk çıktığında yoktu herşey zamanla oldu. Ayrıca internet ilk çıktığında bu internette ayıp şeyler izleniyor kafir icadı ne beklersin haramdır diye vaaz verenler şimdi youtube kanalı açmış orada vaaz paylaşıyor.

Sanal para, dijital para, kripto para hukuku hakkında hiç bir sempozyuma, konferansa katıldınız mı? Bu konuda yapılan akademik çalışmaları, tezleri, kitapları hiç okudunuz mu? BDDK nın yuvarlak konuşmasının sebebi hukuki altyapısının olmaması. Fakat bu altyapı yavaş yavaş oluşturuluyor ve üç beş sene sonra mecliste kanunlaşırsa görürsünüz. Oturduğunuz yerden sallıyorsunuz sadece, sebebi ise çok basit: çünkü yaşınız dolayısıyla artık gelenekçi bir zihniyete girmişsiniz ve yeniliklere tahammülünüz yok.

Çiftlikbankı gelmiş bitcoinle kıyaslıyorsunuz. Çiftikbankın ponzi sistem olduğunu bilen tek akıl sahibi sizmiş gibi zannederek dogmatik bir zihniyete bürünmüşsünüz. Nasıl ki binlerce kişi dolandırıldıysa binlerce kişi yapma etme dedi fakat gözünü kolay para hırsı bürüyenler dinlemedi. Bddk hangi dolandırıcılığın karşılığını ödemişki çiftlikbankın dolandırıcılığını ödesin?

Bitcoin şu an uçaklarda ve yüzlerce büyük teknolojide kullanılmaya başlayan blockchain devrimini başlattı. İllegal işlerde kullanılıyor diyorsunuz usd, euro, tl kullanılmıyor mu bu illegal işlerde? Kanunda sayfalarca yer alan poliçe, bono, çekin karşılığı oluyor mu acaba yoksa insanlar dolandırılıyor mu bu kıymetli evraklarla? Kaç tane karşılıksız çek davası var adliyelerde öğrenmek isterseniz buyrun gelin götüreyim gezdireyim sizi. İnsanların kötü şeylerde kullandıkları her şey kötü anlamına mı geliyor? Çiftlikbank internet üzerinden dolandırdı o zaman internet de kötü müdür? Kullanmayalım mı? Unutmayın bir bıçak doktorun elinde can kurtarır, katilin elinde can alır. Önemli olan ne için kullanıldığıdır. Kalkıp bıçak kötüdür diyemezsiniz. Aynı şekilde bitcoin kötüdür diyemezsiniz. Hep kötü taraflarından baktığınız için kötü zannediyorsunuz. Fakat siz hiç yurtdışındaki birisine hızlıca para göndermek istediniz mi? Kaç gün sürüyor o paranın gitmesi. Fakat kripto paralar ile hemen gönderebiliyorsunuz.

Siz bitcoini kullanmak istemezsiniz sizin tercihinizdir ama kalkıp ta olmayan bir şeyi öyleşmiş gibi dile getirmeniz çok büyük yanlış ve Yüce KURAN-I KERİMDE bu yaptığınız büyük günahlardan sayılmış ve dile getirmekten bile utanırım siz anladınız.
hocam uzun uzun yazmayacağım yine dolu dolu ve kısa yazacağım.

sigara içmek yasak mı hayir
sigara satmak yasak mi hayır

kapalı alanda sigara içmek yasak mi evet
22:00 den sonra sigara satışı yasak mi evet

bunlar yasaklar

ama kaçak sigara satmak suçtur

yasak ve suç aynı şey değildir.

kara para suçtur mesela coin işi de kara para aklama işinde kullanıldığı için ve kanunda olmadığı için yasaktır

kanunda yuvarlama yoktur tıpkı şuan ki gibi
BDDK kanunlarından dijital paranın legal olduğunun kanıtını rica ediyorum.

bence daha fazla uzatmayın net konuşun kanunlarla gelin bana ki ben nasıl dolu dolu güzel güzel örnekler vererek size izah ettim ama sanırım anlamayacaksınız yapacak birşey yok