wyrus27 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hem klinik hem endüstriyel alanda çalışan bir psikolog olarak tüm merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Güzel bir başlık olmuş.
Öncelikle her hastanede ne yazık ki psikolog olmayabiliyor.Olan hastanelerde de psikiyatr bölümünde konsültasyon verip psikoloğa sevk ediyorlar. Staj yaptığım hastanede psikiyatri bölümüne gidip psikolog ile görüşmek istiyorum denilmesi yetiyordu. Böyle yapınca hem sgk/Bağkur da bu sağlık hizmetini karşılıyor.
Ayrıca toplum ruh sağlığı merkezlerini de değerlendirebilirsiniz. Bulunduğunuz şehirlerde var olan merkezden psikolojik destek talebinde bulunabilirsiniz.
Psikologluk meslek yasasının olmayışından dolayı herhangi bir bölüm okuyup klinik psikoloji yüksek lisans programını bitiren herkes klinik açabiliyor. Son dönemlerde üniversiteler insiyatif alıp yüksek lisans başvurularında psikoloji lisansını mecbur kılmaya başladılar.Yaşam koçu,ilişki koçu, sınav koçu vs. ünvanlarla kendini psikolog olarak tanıtan kişilerin lisans diplomalarını lütfen sorgulayın. Bu sizin en doğal hakkınız.Lütfen ruh sağlığınızı profesyonellikten uzak kişilere emanet etmeyin.
Hocam ben psikologa gitmek istiyorum ve ailemin haberinin olmasını istemiyoum. Fakat geçen ruh ve sinir hastalıklarına gittiğimde selectra yazmışlardı (ailemden habersiz gitmiştim tabi) ve annemin sigortasından faydalandığım için anneme mesaj gitmiş Allahtan mesajda ilaç adı falan yazmıyormuş detaylı mesaj atmamışlar da bi yalan uydurup geçtim. Yani ruh ve sinir hastalıklarına gitsem bile annemin sgksından faydalanmak istemiyorum hocam çünkü mesaj gidiyor. Bunu sağlama olanağım var mı ? Ben Konya'da yaşıyorum hocam burada toplum ruh sağlığı merkezi var mıdır? Bu merkezler ücretsiz mi oluyor? Nasıl ücretsiz faydalanırım ? Eğer bu merkezlerden faydalanırsam sgkya işler mi yani annemin de haberi olur mu bu durumdan ? Haberi olmaması için ne yapabilirim? Biraz bilgilendirir misiniz 😊