Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
babam bana "sen girenti değilsin" diyordu. tokatlı olunca girişken girentiye dönüyo tabiki. girişken olmak için sağlam kazıklar yemen lazım. bu bir huydur ve huylar kolay kazanılmaz kolay değişmez. girişken olman için o şekilde bir psikolojin olması gerekir. ses tonun parlak ve gür olmalı, kesik kesik konuşmamalısın. bir cümleyi tek seferde ve net bir şekilde söyleyebilmelisin. karşıdakinin lafına anlık laf koyabilmelisin. zihnin açık olmalı etrafında olan biteni farkedebilmelisin. sana söylenen yalanı farkedebilmeli ve bunu farkettiğini karşındakine hissettirmelisin. o zaman adam ayağını denk alır yalan söylemekten çekinir. çekinmiyorsa sktri çekersin birdaha muhatap olmazsın. biraz atletik bir vücuda sahip olmalısın çünkü hızlı hareket edebilmelisin. konuşma tartışmaya dönerse ve karşındaki artislik yaparsa "sen hayırdır olum bizemi iş koyuyon" diyebilmeli veya o havayı estirecek hareketi yapabilmelisin. bunu yapacak cesaretin yoksa zaten girişken olamazsın. moralini her zaman yüksek tutmalısın moral bozan kişilerin moralini paramparça etmelisin aksi halde senin moralin bozulur ve bu girişkenliğini olumsuz etkiler. aah ah bu konu üniversitelerde ders olarak okutulmalı bence. temiz düşünceli insanların girişken olmaması ve şerefsizlerin aşırı girişken olması yüzünden ne iş dünyası ne memleket ilerleyemiyor bir türlü. adam hem girişken hem yalancı herkesi dolandırıyo vurgunu vurup kaçıyo. bizim saf vatandaşımız da hem girişken değil hem de aşırı dürüst. bu yüzden birçok fırsatı tepiyor yada gereksiz yere çok yoruluyor. çok yanlış çok.
Ustadim Sayende okudukca cok seyin farkina vardim size onerileriniz icin Cok tesekkur ederim saygilar