Konu
Google Adsense Kazanç Arttırma Yöntemi
07-06-2019, 14:14:12
Sevdalilar
pdr51 adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Şuan bahsedeceğim yöntemi uygulayarak sitenizi çöp reklam ağlarından koruyarak reklam alanlarınıza daha değerli reklamların çıkmasını sağlayabilir bununla doğru orantılı bir şekilde de gelirlerinizi arttırabilirsiniz.
İki sekme açıp ikisinde de Adsense hesabımıza giriş sağlıyoruz.
İlk sekmede Engelleme kontrolleri >> İçerik >> Tüm Siteler >> Reklam ağları kısmına giriş yapıyoruz. İkinci sekmede Raporlar >> Reklam ağları kısmına giriş yapıyoruz
Raporları Gösterim BGBM'si ne göre sıralıyoruz .
Burada reklam ağlarını inceliyoruz ve düşük olanları belirleyerek diğer sekmede düşük gelir sağlayan reklam ağlarını aratıp engelliyoruz. Düşük verilere sahip reklam ağlarını değerlendirirken dikkat etmek lazım veriler yetersiz olduğu için yanlış değerlendirme yapabiliriz. Ben o yüzden genelde düşük verilere sahip olanları değerlendirmiyorum. Bir kaç örnek engellediğim ağ istatistiği şu şekilde;
Değerlendirirken ana kriter olarak Google Adwords'ü ele alıyorum BGBM'si Adwors'ün 1 TL kadar altında olanlarda işlem uyguluyorum genellikle. Buda Adwords ve ondan daha iyileri;
Birkaç değerlendirme yaparsak eğer Quantcast 2000 gösterim 3 tık 1 tl kazanç sağlamış bunun yerine adwords olsaydı eğer ortalama verilere göre yaklaşık 10 12 tl kazanç sağlanacaktı.
Bir başka değerlendirme görüldüğü üzere TBM yaklaşık 8 TL gösterime bakıldığında 20 bin gösterim var ve kötü gibi duruyor ama kötü değil.
Çünkü kriter olarak EG görüntülenebilirlik oranı da göz önünde bulundurmak önemli
. Yaklaşık %5'lik bir EG görüntülenebilirlik oranına sahip olduğu için yani reklamlardan %5 kullanıcı tarafından görülen alanlar içinde olduğu için % 5 ine göre değerlendirir ve Adwords'un %40 lık EG görüntülenebilirliği ile karşılaştırırsak Adwordsden daha karlı olduğu çıkıyor. Yani %5'lik EG ile yaklaşık 25 tl kazandığı için bu oran %40 olsaydı istatiklere göre 8 kat daha fazla kazanır yaklaşık 200 tl olurdu ama adwords olasaydı eğer yaklaşık 130 tl civarı kazanç sağlardı. Bu yüzden Adwords'ten daha iyi bir kazanç oranına sahip
Aynı Şekilde DoubleClick Bid Manager Europe yi incelediğimizde 33000 gösterim 56 tık 82 TL kazanç mevcut. TBM 1.46 TL. EG görüntülenebilirlik oranı ise %23 bu oranı adwords ile karşılaştırırsak eğer %40 olsaydı istatiksel olarak yaklaşık kazanç 82/23*40= 142 TL oluyor. Eğer bu reklam ağı yerine Adwords olsaydı da 33*6,8=224 TL yapıyor. Görüldüğü üzere her ne kadar tbm yüksek olsada bu reklam birimi Adwordsten daha az düzeyde kazanç getirmekte.
Bunu oyun adsenseme uygulayacağım iyi fikir bence