bilen arkadaslar bilirler, 5 yildir
r10.net i duzenli yeni calisma arkadaslari aramak icin kullaniyorum ve gercekten cok degerli insanlrla tanistim, hatta su ana Fethiye'de yaklasik 9 kisilik bir yazilim ekibimizde oldu , ve kesinlikle Turkiye'de en verim aldigim Ik sitesi burasidir.
5 yilda sayisiz cv ile karsilastim, mesela en son suandaki aktif ilanim (10 kisi aradigim ilandan bahsediyorum), sadece bu ilana gecen haftanin sonunda 186 tane basvuru olmustu. ve bu 186emailin hemen hemen hepsine olumlu yada olumsuz email yada telefon ile geri donus yaptim ve halada yapmaya devam ediyorum.
Ancak anlamadigim bir nokta var , bir suru hata var . bence bunlari duzeltmeliyiz
karsilastigim hatalari ve duzenleme yollarini kendimce belirteyim , eklemek istyen varsa bence ekleyerek bu is nasil olmali dogrusunu bulalim derim.
1) cv yazmayi bilmiyouz.
a)kesinlikle birakin cv yazmayi , adam cv ye gerek yok
r10.net profilime bak diyor. hayir cv cok daha farkli bir sey ve kimsenin r10 daki profiline bakacak zamani yok
b) cv yi jpg, png olarak atmak , yada websayfasi nin hakkinda kismini okuyun orda var demek. hayir , senin word yada pdf olan cv'in bir yazilima giriyor ve burda is ile match varmi yokmu ona bakiliyor. ornegin aranan ozellik PHp ise cv de php kelimesi geciyormu gecmiyormu diye bakiliyor.
c) yaptigi isleri cv ye yazmamak. mesela adam php biliyorum demis ama laravel kullaniyorum dememis. bence hata cunku laravel onemli dendiyse is ilaninda, seninde cv nde o laravel kelimesi yazacak .
d) alakasiz ise basvurmak. ornegin iste php deniliyorsa , sende .net ugrasiyorsan ve php bilgin yoksa lutfen kimsenin zamanini harcamayin. abi ogrenirim de demeyin, ogrenin oyle gelin , cunku junior aranmiyorsa ilanda zaman kabi
e) yabanci sirketlerin ilanlarina basvuruyorsaniz sakin cv nizde fotograf olmasin, cunku bu yasal degildir . neden mi? cunku sizi ise alacak kisi sizi gorusununuze gore degil , bilgi nize gore alir . pozitif yada negatif ayrimcilik olmamali. ama illa foto olcaksa bunu elinde sigara plajda cekilen foto olmamasin dikkat edin (bunuda gordum o yuzden yaziyorum)
f)
kariyer.net cv si kullanmayin lutfen.
kariyet.net cv si igrenc bir fotmat ve sizi yeterli temsil etmiyor, arastitin nasil cv yazilir , neler olmali bakiniz
f) eger yeterli talep olursa yurt disindada kullanabilcek bir cv template nasildir onun orneginide hazirlarim
2) is gorusmesi - telefon gorusmesi
ilk gorusme genelde telefondadir , 100 lerce kisiyyi aradim , 5 kisiyi gecmedi dogru cevap veren.
ilk soru sudur hep sordugum, sirketimiz hakkinda ne biliyorsunuz ?
cevap : bilmiyorum bisey
ikinci soru: bakmadinizmi web sayfasina: yok hayir bakmadim
ya kardesim bir ise basvuruyorsun, insan bir merak eder kim bunlr necidir, in midir cinmidir, ne is yapiyorlar, alti ustu 2 dakikani almaz. ama is veren icin ise soyle oluyor , ulen adam daha neye basvurdugunu bilmiyor bana nasil faydali olacak.
o yuzden lutfen bir ise basvuruyorsaniz o sirket hakkinda arastirma yapin . sizi is gorusmelerinde ayiran bir ozellik olacaktir .
daha bir suru seyler var ama eger talep gelirse burda cevaplamaya calisacagim.
tesekkuler