bdemiraki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kanadaya pizzacı olarak gidemez sallamasın, turist olarak gidip iltica vbz yapmıştır o.

1-Turist vizesiyle gidebilirsin devamlı kalamazsın.
2-Express Entry(Hızlı Göçmenlik) Puan ile hesaplanan bir sistem.(Facebookta göçmenlik gruplarındayım,1 üni + 1 açık üni bitirmiş, doktoralı bir abi kamuda 6 yıldır personal en son o aldı eşiyle birlikte express entry)
3-Skills işçi olman gerek bu Express Entry'de sana direk 600 puan veriyor direk alınıyorsun.(Kanada'nın kendi web sitesinde her yıl paylaştığı ülkenin bölgelerinin ihtiyacı olan ayrıca eyaletlerinde kendi ihtiyacı olan özel meslekler mesela şöyle düşün "Gaz altı kayncakçısı az diyelim o alanda 2 yıl deneyimlisin, başvurabiliyorsun, üni ve sertifikanda varsa bomba)
4-Dil okulu
5-Üniversite
6-Evlenirsin

Ben para biriktiriyorum, seneye Ocakta hiçbir yer olmasa 1 yıl diploma okumaya gidicem Kanada'ya.1Yılda iş tecrübesi kazanıcam böylece dilimide yükselticem sonra 2 yıl sonrası express entry başvurucam.(2 yılda birini bulursam dakikasına evlenirim )
1yıl sertifika bile 25.000 ila 10.000 Kanada$'ından başlıyor yani CAD, barınmayada yıllık 10.000 CAD diyolar 20.000 CAD biriktiriyorum.
Dostum bende express için kafa yoruyorum bu sene mezun oldum (mühendislikten). yaşım 26 ve 29 yaşına kadar en max puanı veriyolar. ielts puanın çarpanı inanılmaz etkiliyor bilgin olsun. ben 29 yaşına kadar yetiştiremiyeceğim çünkü orda master için uğraşıyorum 32 lerde inş direk kanada içinden yapacağım bu süreçte ielts için büyük çaba sarfetmeye çalışıyorum. İnş 6 yıllık uzun planımız tutar