FTWDA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangi üniversite?
Ege ise bornova özkanlarda 1000 1200e temiz 2+1 - 3+1 ev bulabilirsin. Ev bakmaya min 3 - 4 ay önceden başla yoksa ahır gibi evlere maruz kalırsın. ve ev tutacağın sokağa cuma cumartesi gece uğra etraflıca dolaş, keko doluysa, sokakta/az yakınlarında oto yıkama, canlı müzikli bar varsa kaç oradan

Takılma kişiden kişiye değişir. Ben Alsancakta bir mekana takılıyorum haftaiçi bira 12 tl (carlsberg 15) haftasonu canlı müzik var 18 (carlsberg 23), canlı müzik giriş ücreti 10 tl bir iki sohbetle bir süre sonra giriş ücretini bedavaya getirebilirsin.
Bornovada da aşağı yukarı fiyatlar böyle. Bornovada empas gibi uygun barlara bakabilirsin.
Canlı müzik olan bornova merlinde 25 tl bir bira mesela

Küçükpark alsancak gibi yerlerde ev tutarsan bakkalda bira fiyatları neredeyse barlarla aynı. Ben bakkaldan alınca 9.5 liralık carlsberge 12.5 tl ödüyorum

Sigara fiyatını da bir zahmet yazmayalım her yerde aynı, ne içtiğini ne kadar tuttuğunu sen bileceksin
İzmirde keko nargile cafe her yer, nargileye bulaşma al malzemeni evde yap çok istiyorsan.

Bütçene destek olması için ilk sene tanıştığın birini evine ev arkadaşı al. Dışarıda takılmayı vs çok abartır hesap kitap tutmaz hale gelirsen hiç oyalanma yurda yerleş.

Bornova şu an Alsancaktan beter halde ipini koparan keko karı kız kaldıram birilerine rahatsızlık verem diye geliyor. Hatta şu an Alsancak daha güvenli bir yer diyebilirim, etraf sivil polis kaynıyor ve ev fiyatları bornovadan 100 150 lira daha ucuz. Tek sorun egeye gitmek için 15dk yol. (halkapınara izban ya da otobüs ardından metro aktarma)

Faturalara gelecek olursak iki kişi su 40 45 tl, elektrik 2 pc, 1 buzdolabı, 1 su sebili (çok yakıyor), 1 termosifon (çok yakıyor), ışıklar 7/24 açık, haftada 3 4 çamaşır makinesi (gece çalıştırırsan faturan yarı yarıya düşer) 150 tl. kışın ufo kullanırsan 250 300 tl, internet için uyduneti tavsiye ederim. televizyon paketi + 24 mbps aknsiz internet 75 tl (taahhüt seni korkutmasın devredebiliyorsun ya da taşınacağın evde altyapıları yoksa taahhütü iptal edebiliyorsun)

Son olarak naçizane önerim ülser hastası olup midem diye ağlamak istemiyorsan dışarıdan yemekten uzak dur. Zararsız ülserim yalnız yaşadığım dönem hayatımı zindana çevirecek hal aldı dışarıdan yemekten.
Al döküm tavanı, internetten mühürlemeyi öğren tavuğunu etini balığını kendin yap. Döküm tavayla max 5dk sürüyor, yemek söylemekten daha hızlı daha ucuz ve daha sağlıklı. Baktın gidiyor, fırın al fırın yemeklerine geç. Tencerede ise yapabileceğin en basit yemekler yüzük çorbası, tavuk haşlama, pilav. Bunlar makarna ile aynı kolaylıkta. Türk mutfağının sulu yemekleri de genel olarak aynı hesap salça ve yağ koy karıştır,dilimlediğin malzemeleri ve suyu at, baharat ve çeşni at al sana x tava, yeşil fasülye, barbunya, bezelye vs. Hepsinin tarif aynı içindekiler farklı
teşekkür ederim hocam. çok faydalı oldu