Şanlıurfa özellinden bahsetmek gerekir ise gözlemlediğim kadarıyla Şanlıurfa nufusunun %30 olarak nufusu ele geçirmişler. Ayrıca Satın alma olarak dükkan ve iş yeri açma konusunda da şehrin en az %25 onlarda Şanlıurfanın en pahalı en iyi yerlerinden iş yerleri var . sokakda 4 kişiden 2 kişi kesinlikle suriyeli. Dolayısıyla onlardan maksimum etkilenen şehirler Şanlıurfa Hatay Gaziantep Bu illerde zaten iş sorunu var. Şanlıurfa'lılar iş için mevsimlik işe gidiyor, inşaatlara gidiyor, istanbul bursa izmite hurdacılığa gidiyor şanlıurfa'da iş ucuzlamış durumda sabhtan akşama kadar hamalık yaptırıp 30tl veriyorlar.
Suriyelilerin kalması bir çok şirket için rant kaynağıdır. Bunu şöyle açıklayayım bir çok şirket işte efendim onlara iş gücü sağlıyorum onlara çeşitli programlar aracılığıyla yardım ediyorum gibi projelerde birleşmiş milletlerden ve çeşitli diğer kurumlardan milyonlarca para almaktadır. Türkiye'de bir çok kişi rant sağladığı için gitmelerini istememektedir. Gözlemlerim bunlar. Allah kimseyi Suriyelilerin durumuna düşürmesin Savaştan kaçıp ülkesini bırakıp perişan olmak hiç kolay değildir her zamanda bizler onlara dışlayıcı bir gözle bakıyoruz ister istemez.