yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kanada ya gitmek kolay değildir bir kere. Kolay diyen yanlış biliyor veya sallıyor derim kesinlikle. En basiti banka hesabında bilmem kaç bin dolar para olması şart mesela. Şu an miktarı hatırlamıyorum.

Eğitim için gidilebilir ancak ciddi masraflıdır. Evet, eğitim konusunda iyi bir ülke. Ama eğitim bittikten sonra ( bütçeniz yeterli ise) orada iş bulmak gerçekten zordur.
Diyelim ki işe kabul edilecek uygun bir adaysınız, tecrübeniz olup olmadığı sorulur; olmadığı için red yersiniz. Dolayısı ile benzincide marketlerde vs iş ararsınız.

Günde 5 saat çalışma izni vardır. Saatte 5 veya7 dolar sanırım ( kanada doları) ücret alınıyor. İkinci bir işte kayıtsız olarak çalışabilirsiniz, bu da sigortaya yansımaz ve ispat edildiğinde ciddi suçtur.
İki işte birde çalışan yok mu, elbet var. Ama kanunları bizimki gibi değildir korkarak çalışır herkes orada.

Ev kirası, yemek vs derken ucuz olmadığını görürsünüz.

Kanada eskiden yaşanabilir bir ülke idi. Ancak şimdi öyle değil maalesef.
Ülkede ciddi bir işsizlik durumu hakim. İyi kazanmak için Toronto da yaşamanız gerekir, maalesef iyi bir yerde çalışmıyorsanız giderleri asla ödeyemezsiniz.

Bunları Kanada ya bir çok kez gitmiş biri olarak söylüyorum; tercih edilecek bir ülke değildir asla.

Hani burada sigara pahalı deriz ya mesela. Orada 8 dolar dan aşağı sigara alamazsınız. Anlayana

İlla yurt dışı diyorsanız Avrupa ülkelerine bakmak daha mantıklı bence.

Bu arada Kanada ya göndeririz her şeyi sağlarız vs diyen kişi/firmalara asla inanmayın.

Bir not: iltica kesinlikle düşünülmemelidir. En büyük sıkıntısı budur Kanada hükümetinin.
En çok bu sebeple Kanada da yaşayan birinin kefilliği isteniyor zaten vize başvurularında.

Ha diyelim ki vizeniz kabul edildi, Kanada hava alanına giriş yaptınız. Girişte polis memurları sizi sorguya çekerler. Sizi kabul etmeme yetkileri vardır.
Aynen geri dönebilirsiniz, bunu yaşayan kişiler olmuştur maalesef.

Kanada eğitim konusunda iyidir, bütçesi iyi olan gidebilir. Bunun haricinde önermiyorum uzun lafın kısası.
Bence şuanki haliyle bile Türkiye'den iyi şartlara sahip (:

Coffee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim söylediklerime itiraz edenler olmus.
Deneyin arkadaslar, itiraz eden lütfen iltica etsin.
Yakinda Allah cezasini verecegi icin kendisine simdilik iyi davranmaya calisip cevap vermiyorum.

Konu icinde hep sorulmus ama kimse cevap verememis.
Iltica ederken ne diyeceksiniz?
Bir sekilde Türkiye'yi kötülemeniz gerekiyor.
Türkiye'de can güvenliginizin olmadigini, tehlikede oldugunu, haksiz ve hukuksuz cezayla karsi kariya oldugunuzu ispatlayabilirseniz kabul ihtimali yüksek.
Karsisinda konusacaginiz kisiler psikolog.
Adamlarin heryerde, aklina gelecek heryerde baglantilari var.
Suriyeden gelenlerin masum olup olmadigini check etmek icin faydalandiklari baglantilari örgütlerin icindeki ajanlari.
Hatirlarsaniz bir ara ilticacilari Türkiye'ye iade etmek icin bir anlasma yapilmisti.
Iste herseyi kontrol edip egenmediklerini geri gönderiyorlar.

Her ülkenin bir kabul listesi var.
Örnk. 2016 yilina kadar Türkiye bu listede yoktu. 15 Temmuz sonrasinda yeniden listeye alindi.
Su an Türkiye'den AB ülkelerine iltica edilebilmek icin o malum lanet 4 harfli olusumun bir üyesi oldugunuzu, Türkiye'de arandiginizi ispatlamaniz gerekiyor.
Ben kürdüm, azeriyim falan 90'lardan ikibinlerin basina kadar kabul edilmis.
4 ay önce aldigim bilgiye göre konusuyorum bunun disinda herhangi bir sebep kabul edilen sebepler arasinda degil.
Bu sebep de Türkiye'de hükümet degisene kadar, sonra hepsini geri gönderecekler tipis tipis.

Ben birkac isle ugrasiyorum.
Teknik konuda isler yaptigim sirket haric dil egitimiyle ilgili de bir isyerim var ve her yil 400 civarinda ögrencimiz oluyor.
Bu ögrencilerin en önemli özelligi yabanci olmalari. Dili ve kültürü ögreniyor olmalari. Dolayisiyla burada anlatilan seyler gündelik isimizin bir parcasi.
Örn. Su siralar gündemde olan El Chapo dizisinde canlandirilan Guzman ailesinin bir ferdi gecmis yillarda ögrencimizdi. Iltica ederek gelmislerdi. Devlet de durumlarini kabul edip ilticayi kabul etmisti. Ben o zamanlar dizisini falan bilmedigim icin, bana anlatildigi sekilde dinlemistim. Belali bir aile falan diye düsünmüstüm. Filmde gördük neyin ne oldugunu.
Ben ailelerin bu kadar özel detaylarini nereden biliyorum derseniz, bize ödemeleri gereken ücreti devlet ödüyor ve bu ödemenin gerceklestirilmesi icin doldurulmasi gereken asiri detayli bir form var. o form doldurulurken hersey ortaya cikiyor, ister istemez anlatiyorlar kismen, sorarsaniz da cevapliyorlar.

Is sebebiyle insanlarla konusma, sohbet etme imkanim oluyor, dinliyorum.
Ilticasi reddedilen kac kisiyle konustunuz simdiye kadar? Ben sayisini bilmiyorum.
Iltica talebi reddeilen bir afgan ailenin önce babasinin geri gönderildigini, cocuklarina el koyup anneyi de geri gönderdiklerini, cocuklari yurta yerlestirip koruyucu aileye (escinsel bir cift) verdiklerini siz belki gazetede okursunuz. Ben iltica basvurusu öncesinde, sonrasinda, babanin gönderilisinde, annenin gönderilisinde adim adim gördüm, yasadim.
Baba gittikten sonra öldürüldü, anneyi de yolladilar.

Simdi halen söylediklerime itiraz edecek biri varsa lütfen bana "Suriyeliler tüm ülkelere iltica ettikten sonra“ iltica eden bir yakininiz varsa, tanidiginiz varsa onun anlattiklariyla gelin.
Suriyelilerden önce hersey cok farkliydi.
Öyle seyler yasandi ki artik birakin onlari diger yabancilar olarak biz de rahatsiz olmaya basladik.
Bir ayrimcilik yapmiyorum, eminim iclerinde iyileri vardir ancak anlatmaya calistigim sey, Suriyelilerden sonra bakis acisi, yaklasim, davranis cok degisti.

Forumdan tanistigim biri vardi, su an banladilar artik burada degil.
Suriyelilerin arasina karisarak Almanya'ya kadar geldi.
Ilticadan 1.5 ay sonra herseyden vazgecip geri dönüs icin ucak biletini ben aldim.

Baska söyleyecegim birsey yok.
Yapmak isteyenlere iyi ilticalar.
Çok güzel açıklamışsınız hocam zaten iltica kelimesinde bile bir kaçaroluk var teşekkür ederiz değerli bilgiler için (: