Merhaba bir çok kişi smm panel kurulumu yapıyor ve ilk başta yanlışlar yapıp bırakıyor 😊 Panel kurmak isteyen ve yeni panel kurmuş kişiler okusun yararınıza olacaktır 😊
1) Smm panel bakiyesi asla borç olmaz özellikle yakın dostun değilse tabi oda sınırlıdır.
2.) Reklam karşılığı bakiye ekle (Bu konuda bir çok mesaj gelir. Özellikle bu dolandırıcılar yapar. Youtubede 3 k abonem var reklamını yapayım sende bana 10 k takipçi gönder gibi.)
3.) Whatshap destek hattı kurmak.(Bu özel yaşamınızı etkiler çünkü günde 5-10 kişiden mesaj gelir. Bu hatayı ben yaptım sizde yapmayın. Eğer canlı destek kuracaksanız bildiğimiz sitelerden kurun çünkü xxx sipariş gelmedi diye saatlerce wpden size mesaj atacak kişile olacaktır.
4) Yüklenen bakiyenin iadesini yapın ( Burada aslında müşteriyi koruyorsunuz. 3 iş gününde sanal pos kesintisini kullanıcıya yansıtarak iade sağlayın. Çünkü iade yapmayan panel bana güven vermez.)
5) Müşterilerle en fazla ilişkiniz müşteri ilişkileri olsun. Sizli bizli konuşun. Burada ki amaç kurumsallığınız zedelenir. Ve çok yakın olduğunda zarar edersiniz.
6) Reklam yaparken yanıltıcı olmayın (Bu aslında sadece smm paneller için değil tüm işler için geçerlidir. Bu doğru ticaretin kaynağıdır. Şimdi siz doğru ticaret yapmazsınız sonunda hiç ticaret yapamayacaksınız.)
7) Herkes kar etmek ister ama 30 kuruşluk servisi 2 tlye satmayın sorunludur. 30 a aldıysanız 50 ye verin eğer sorun olursa burada ucuz servis diye yoğun olduğunu söylebilirsiniz. Ama 1 tllik bir servisi 2 tlye satsanız hızı iyiyse kimse size sorun etmez.
8) fiyat önemli değil hız önemlidir.
9) Müşteri size ulaşabilsin. ( bu canlı destek olur veya script üzerinde ki destek sistemi olur. Ama hızlı cevap önemli.
10) Script ne kadar kolay ve güzel olursa o kadar müşteri kolay şekilde anlar ve o kadar kolayda satış yaparsınız. Script sitenin güven kaynağıdır. Sitenin hızıda aynı şekilde. Yavaş açılan bir sitede ben üyelik oluşturmam. ( Scriptim hızlı olması konusunda örnek sosyalfor scripti yavaştı diye kullanan kişilerin hepsi vazgeçti çünkü bir ara denemiştim çok sıkıldım mesela perfect panelde bazen oluyor ki anlık 50-100 sipariş geçiyorum şimdi bunu yavaş bir scripte yani sosyalfor gibi bir scripte yapmaya çalışsanız çok uzun sürecektir. Bu yüzden script önemli.)
11) Bu da kurmayı düşünenler için bir öneridir ( İlk kurulumda eğer sağlam bir reklamınız olmasa kazanamazsınız o yüzden kurarken maliyeti en aza indirmeye çalışın. Önce kendinizi deneyin daha sonra script temasıymış ayarlarıymış hepsini yazdırabilirsiniz. Ama ilk başta 1 kazandıysanız reklama vermeniz şarttır. Yani ben kurdum 1 haftada niye müşteri yok demeyin. Googleden hit alamazsınız bu yüzden reklam vermek zorundasınız ya bu google olur ya forum ya instagram yani reklamsız hit alamazsınız. Ben arkadaşlarıma söylerim onlar alır kazanırım gibi düşünenlerde var ama hiç bir arkadaşınız sizin için çabalamaz.)
12) Takipçiyi gönder sana ödemeyi yapayım. Özellikle instagramda satmaya çalışırsanız bu sözle çok karşılaşacaksınız. Burada yapmanız gereken örnek güzel bir servisiniz hep olsun 100 takipçi anlık göndersin orada deneme gönderin 😊 almak isteyen alıyor zaten. O yüzden denemeden sonra sen önce tamamla ben gönderecem gibi şeylere gelmeyin. Full zarar edersiniz.
13) Kazanmak istiyorsanız 2 yol var ya iyi reklamlar uygun fiyatlı ve hızlı servisler bulup satış sağlamak ya da ana bayi olmak için çalışmak 50 müşteriniz olur ama aslında onların müşterileride sizin müşterinizdir yani bana göre ana bayi olmak en mantıklısı