Kanada ya gitmek kolay değildir bir kere. Kolay diyen yanlış biliyor veya sallıyor derim kesinlikle. En basiti banka hesabında bilmem kaç bin dolar para olması şart mesela. Şu an miktarı hatırlamıyorum.

Eğitim için gidilebilir ancak ciddi masraflıdır. Evet, eğitim konusunda iyi bir ülke. Ama eğitim bittikten sonra ( bütçeniz yeterli ise) orada iş bulmak gerçekten zordur.
Diyelim ki işe kabul edilecek uygun bir adaysınız, tecrübeniz olup olmadığı sorulur; olmadığı için red yersiniz. Dolayısı ile benzincide marketlerde vs iş ararsınız.

Günde 5 saat çalışma izni vardır. Saatte 5 veya7 dolar sanırım ( kanada doları) ücret alınıyor. İkinci bir işte kayıtsız olarak çalışabilirsiniz, bu da sigortaya yansımaz ve ispat edildiğinde ciddi suçtur.
İki işte birde çalışan yok mu, elbet var. Ama kanunları bizimki gibi değildir korkarak çalışır herkes orada.

Ev kirası, yemek vs derken ucuz olmadığını görürsünüz.

Kanada eskiden yaşanabilir bir ülke idi. Ancak şimdi öyle değil maalesef.
Ülkede ciddi bir işsizlik durumu hakim. İyi kazanmak için Toronto da yaşamanız gerekir, maalesef iyi bir yerde çalışmıyorsanız giderleri asla ödeyemezsiniz.

Bunları Kanada ya bir çok kez gitmiş biri olarak söylüyorum; tercih edilecek bir ülke değildir asla.

Hani burada sigara pahalı deriz ya mesela. Orada 8 dolar dan aşağı sigara alamazsınız. Anlayana

İlla yurt dışı diyorsanız Avrupa ülkelerine bakmak daha mantıklı bence.

Bu arada Kanada ya göndeririz her şeyi sağlarız vs diyen kişi/firmalara asla inanmayın.

Bir not: iltica kesinlikle düşünülmemelidir. En büyük sıkıntısı budur Kanada hükümetinin.
En çok bu sebeple Kanada da yaşayan birinin kefilliği isteniyor zaten vize başvurularında.

Ha diyelim ki vizeniz kabul edildi, Kanada hava alanına giriş yaptınız. Girişte polis memurları sizi sorguya çekerler. Sizi kabul etmeme yetkileri vardır.
Aynen geri dönebilirsiniz, bunu yaşayan kişiler olmuştur maalesef.

Kanada eğitim konusunda iyidir, bütçesi iyi olan gidebilir. Bunun haricinde önermiyorum uzun lafın kısası.