Coffee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz siz olunda sakin bir ülkeye ilticaci olarak gitmeyin.
Iltica davaniz bitene kadar (ki bu 2-3 yili bulabilir.)
- Devletin sizi yerlestirecegi yurtlarda kaliyorsunuz.
Su an suriyelilerle dolu oldugu icin 12 kisilik hücre denebilecek büyük odalarda, gece gündüz onlarla yasamak psikolojinizi mahveder.
Hirsizlik, tecavüz, gasp suclari icin birbirinizden davaci da olamazsiniz zira biri hakkinda bu suclamayi yaptiginizda o kisi yurtdisi edilebileceginden, baskasina karsi yapacaginiz suclamalarda sanki onu öldürmüs gibi muamele göreceksiniz o kisinin cevresi ve arkadaslarindan.
Eve cikacagim deseniz, ev sahipleri size ev vermez. Cocuklu, evli ve yasli olanlar öncelikli olacagi icin yillarca sürünürsünüz.
- Bulundugunuz sehirden cikmaniz yasaktir.
Davaniz tamamlanana kadar bulundugunuz sehirden cikamazsiniz. Gittiginiz sehirleri büyük sanmayin, istanbul, ankara gibi düsünmeyin, kücücük yerleri sehir yapiyorlar.
Örnegin Almanya'da 2060 sehir var. Köy demeyeceginiz yerler sehir olabiliyor 2-3 yil oraya mahkum olmak cok zor is.
- Calisma izniniz yoktur.
Kendiniz bir is bulsaniz da calismaniza müsade edilmez cünkü siz ülkede calisma izni elde etmis bir yabanci degilsiniz.
Size verilen aylik ücretle geciminizi saglamak zorunda kalirsiniz. Kacak calismaya kalkarsaniz patron zaten calismanizin yasak oldugunu bildiginden sizi köle gibi kullanir.
Paranizi keser, en pis isleri yaptirir.
- Kimliginiz bile yoktur.
Kimlik, pasaport tüm dökümanlariniz elinizden alinir. Size gecici bir belge verilir. Almancasi duldung (tahammül edilen kisi) statüsünde kalirsiniz.
Bu sebeple yaptiginiz tüm resmi islerde ilticaci oldugunuz belli olur.

Iltica davanizin sonunda eger iddia ettiginiz gibi bir durum olmadigi tespit edilirse aynen iade edilirsiniz.
Bu konuda AB ülkelerinin Türkiye'deki tüm mahkeme kararlari, polis ve terör subesi ile iyi kontagi oldugunu, her tür döküman alisverisi yapilabildigini unutmayin.
Türkiye Cin yada Iran gibi kapilari kapatmis, iletisim kanallarini kesmis bir ülke degil.

Tüm bunlardan sonra iltica etmeyelim de ne yapalim diyorsaniz, cok kolay yöntemler var.
Üniversite ögrencisi misin? Yatay gecis yapmaya calis.
Üniversiten bitti mi? Master/Doktora'ya basvur.
Mezun ve isinde iyi misin, islere basvur. Kisa süreli projeler de olsa birine basvur.

Bu imkanlariniz yok mu? Sirket kurun veya bir sirketin hissedari ve genel müdürü oldugunuz zaman yilin 180 gününü asmaksizin AB ülkelerinde kalma sansiniz var.
Kimse de size sormuyor ciktin mi 180 gün sonra diye, o sekilde gelip 4 yildir burada yasayan insanlar taniyorum.

Bunu da mi yapamiyorsun?
Turist olarak gel, türkcenle kiz tavlayabilecegin mekanlara git, tanis, anlas, evlen.

Benim önerdigim tüm seceneklerde insan gibi yasarsin.
1 saat calissan sosyal garantin, haklarin vardir.
Patronun maasini ödemezse basvurur devletten maasini alirsin,devlet patronundan söke söke alir.
Rahat yasarsin.

Bunlar zor ben iltica edecegim diyorsan senin tercihin ama bil ki önce psikolojini sonra yillarini kaybedeceksin.
Tüm bunlar 20 yila yakindir Avrupanin cesitli ülkelerinde yasayan ve insanlara yardimci olup, dertlerini paylasmak icin icli disli oldugum insanlarin yasadiklarinin kücücük bir kismidir.
Yillarda Türkiye'den Avrupaya gelen insanlar zorlanmasin, ezilmesin diye ugrasip durdum ve yüzlerce diyemem ama onlarca hayata dokundum, elimden geleni yaptim.
Simdi piril piril adamlarin iltica etmeyi düsündügünü görünce icim aciyor.
Hocam bilmediğin ülke şartlarını genelleme yaparak yazmışsın. Fakat doğru olduğu kadar yanlış bilgilendirme yapmışsın. Konu başlığındaki ülke için bilgin dahilinde yazarsan daha iyi olur. Arkadaş öğüt değil yönlendirme beklemiş. Ayrıca, tam 12 kişinin iltica ettiği yakınım var ve hepsi Kanada'da. Bu söylediklerinin hiç ama hiç birisini yaşamadılar. Şimdi eğer hala o öyle değil, bu işler o kadar kolay değil diyorsan da ben gittiğimde buraya güzel fotolar koyarım. He öyle iltica kamplarından değil 3+1 montreal de güzel bir evden. Sağlıcakla