Markasya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tanıdığın bir avukat varsa yanına gidebilirsin, resmi prosedürleri o sana daha iyi aktarır.

Öncelikle şikayet ettiğin zaman dava açılmadan önce ara bulucu devreye girer, önce seninle sonra işverenle görüşür mağduriyetini gidermek açısından bir rakam belirlenir o rakam her iki taraftan da kabul edilirse dava açılmaz. Tabi sigortasız çalıştığını da beyan edeceğin için, sigortasız personel çalıştırmaktan dolayı başı bir hayli ağrıyacaktır, ve diyelim ki anlaşamadınız, her iki şekilde de şikayetçi oldun. Dava açılır ilk duruşma günü belirlenir ve bu duruşma gününde senin şahit bulman gerekir (ortalama kaç kişi olacağını avukat söyler) sonuç duruma göre uzun veya kısa sürüyor, ancak firmalar genelde yıpranmamak için hemen para teklif ederler.

Mahkeme sonucunda çalıştığın 7 ayın sigorta primi hakkın sana verilir veya faiziyle ödenir ( net bilmiyorum. ) ekstra olarak da alman gereken maaş + faizi + maddi mağduriyet de eklenince ana alacağın kat kat fazlası oluyor bu rakam. Tabi kısa vadede sonuçlanmaz. Sürünme olayına gelirsek de firma sahibinin başı bir hayli ağrır. Ama tavsiyem anlaşman, tabi onlar dava edeceğini bilmedikleri için anlaşmazlar, mahkeme celbi ellerine ulaştıklarında sana ulaşırlar

Geçmiş olsun, umarım böyle bir şeyle karşılaşmazsın bir daha.

Teşekkürler hocam. Bir ön bilgi olması ve içimi dökebilmek amaciyla konuyu açtım. Tam prosedür yönlendirmeleri icin avukatla görüşeceğim. Mantıken baktığım zaman bu kadar delil çalıştığımı kanıtlamaya yeterli olur diye düşünüyorum. Kendi hakkım dışındaki 5 kurus paraları umurumda değil. Kendi alacağımıda dediğim gibi olmasada olur. Yeterki bunlar iş ahlakının nasıl bir sey olduğunu burunları surterek anlasınlar.