Merhaba, çalıştığım yerde sigortanın yapılaca vaatleriyle 7 ay çalıştım. Bu sürenin sonunda sadece oyalandığımı fark ettim. Sigortam yapılmadı ve çıkış aldığımda önceki aydan kalanla birlikte 3.400₺ tutarında alacağım içerde kaldı. 25 Mayıs’ta çıkış yaptım. Sözde 27si Pazartesi günü ödenecekti fakat 6 haziran oldu. Artık alacak paramda değilde bu şahsı süründürme konusunda ısrarcı ve kararciyim. Bu konuda ne yapabilirim? İnternetten araştırdığıma göre öncelikle Hizmet Tespit Davası açarak belirtilen sürelerde orada çalıştığımı kanıtlamam gerekiyormuş.
Firma içinde ve dışındaki imzalamış olduğum evraklar mevcut. Birebir el yazımla yazılıp imzalanmış belgeler sayısız.
Şahsi banka hesabımdan firma adına yapılmış ödemeler var. ( XX Firması adına xx ödemesidir.) açıklamaları şeklindedir.
Yine şahsi banka hesabımla firma sahibinin şahsi hesabı arasında yüksek sürekli para transferleri mevcut.
Banka hesabımda firma sahibinin adına ödenmiş faturalar ve araç vergi ödemesi mevcut.
Bu saydıklarımın hepsinin dışında 300 kadar yuz yüze tanışmış olduğum insan, en az 100 tanesinin “evet xx firmasında çalışıyordu” diyebileceğine emin olduğum kişi mevcut.
Firma adına şahsi telefonumdan yapılan ve şahsi telefonuma yapılan konuşmalar, mesaj ve whatsapp yazışmaları mevcuttur.

Bu kadar ispat içeriği varken hizmet tespit davasi tarafima sonuçlanır mı? Bu hususta ne yapmam gerek özel yada konu altından bilgilendirebilir misiniz?