Burada üyeliğimin tarihinden çok daha eski yıllardan bu yana yazı yazıyorum. ( ev arkadaşımla ortak kullandığımız bir hesabımız vardı, şehirler değişince üyeliği ayırdık )
Ortalamanın altında bir yaşantım hiç olmadı ama zamanında ekmek alacak paramız yokken, buradan gelen parayla koşa koşa ekmek aldığımız dönemler de oldu.
Yazı yazarken tanıştığımız arkadaşlarımızla bir memurun emekliliğinde alacağı ikramiye tutarlarında ticaretimiz de oldu. Ben onları yönlendirdim, onlar beni yönlendirdi. Kazandık, yerimizde saydık, kaybettik.
Sık yazmıyorsam da hala yazıya devam ediyorum. Sabit çalıştığım dostlarım var. Bunlar bir telefonumla binlerce TL gönderecek, binlerce TL gönderebileceğim insanlar.
Bazen yeni insanlar tanımak, farklı talepleri görebilmek farklı konularda yazabilmek için hala makale siparişlerine teklifler iletirim. Sektör ne durumda, neler yapıyor izlerim.
Yazımda binlerce TL'den bahsettim, yüzbinlerce TL'ye vurgu yaptım ya, kendimi övmek için değil. Ders çıkar diye yaptım. Çünkü hiç biri yazıdan gelmedi. Yazı yazarak büyük paralar kazanılmaz. Tek başına yazı yazarak bahsettiğin paraları biriktirmeyi düşünüyorsun ya düşünme diye 10 dakikamı ayırıp bu cevabı yazıyorum. Yazı yazarak para kazanırsın ama çalışman gereken sınavına çalışamazsın, ödevini baştan savma yaparsın. Şimdi o döneminde değilsin. 6 ayda kazandığını söylediğin paraları bir şirketteki mühendis bir haftada kazanabilirsin.
Varsa Allah başından eksik etmesin büyüklerinden destek almaya devam et. Kendini geliştir. 18 yaşında 20.000 TL'lik araba alıp saçma sapan modifiye edip, ara sokaklarda müziği son ses açacaksan hiç yapma. Kendini geliştir. Üniversiteyi bitirdiğinde veya kendini geliştirip okumadan da ortalamanın üstünde maaş alıyor olduğunda en kralını alırsın.