Bir milletvekili ile bir ay geçirin, bu paraları hiç umursamazsınız...
Bunu diğer partiler yapıyormu bilmiyorum ama ben Ak partili vekiller üstünden gideceğim kendim birebir şahit olduğum için...
- Vekillerin kendi evinden ayrı 1 veya 2 tane daha kiralık dairesi bulunmaktadır, memleketlerinden gelen hemşerilerini otellerde ağırlamak yerine daha uygun fiyatlı olsun diye ağırladıkları
- Meclise gelen misafirlerine (seçmen veya parti mensubu) meclis yemekhanesinde yedirdikleri yemeklerin paralarını kendi ceplerinden öderler.. Bu da günlük ortalama 10 kişi deseniz ayda minimum 300 kişiye yemek yedirmeleri demektir.
- Cep telefonları asla tek bir tane değildir, bir kaç telefonları varıdır, Ailesi ve kendi özel tanıdıkları için kullandığı, danışmanlarında olan iş için kullandıkları
- Ak partili her vekilin eğer elzem bir durum yok ise,haftalık seçim bölgelerini ziyaret etmesi mecburi denebilir. Bu da kendisi ve danışman vs ile ayda 3-4 kere uçakla seyahat etmeleri demektir.
- Parti içerisindeki bazı hayır organizasyonlarına maddi durumları kadar iştirak ederler (ramazan, bayramları öncesi veya farklı sebepler ile)
Bu liste daha da uzayabilir akla geldikçe...
Bunlar 550 kişi için özel tarifeler, hadi meclis çalışanlarını da katalım içine olsun 2000 kişi.. çok büyük rakamlar değil..
Eğer haram olacaksa , Efendimiz S.A.V'in işi ehline verin hadisine riayet etmeyip de ehli olmadığı halde kendi adamları ile doldurdukları koltuklar haram olsun...
Bir iş adamının gelip de bilmem ne kadar rüşvet ile işini hallettirdiği paralar haram olsun
Ülkesinin emekçilerinin vergisi ile maaş alıp da, ülkesi aleyhine olacak her işe koşa koşa gidenlere haram olsun...
Bizim paramızı alıp da pkk ile gönül bağlarını koparmayanlara haram olsun...
T.C Milletvekili olup da, başka ülkelerin ayakçılığını köpekliğini yapanlara haram olsun...
Bu liste de çok uzar ama kavga çıkar