Bir ben mi şikayetçiyim bu durumdan bilmiyorum ama bir Google Aşığı olarak artık sıkılmaya hatta tiksinmeye başladım. Yav arkadaş her aranılan kelimede ilk 3-4 sayfada haber sitesi olur mu?
Bir haber sitesiyle hiç alakası olmayan kelimelerde dahi full haber sitesi çıkarıyor karşımıza. Bu haber siteleri de içerik olarak paylaşmadığı şey de kalmıyor tabi ne arasanız var!

Bu söylemlerim yanlış anlaşılmasın haber sitelerine düşman değilim ama arama yapıp karşınıza çıkan bir haber sitesine tıkladığınızda aradığınız şeye ulaşmak için o sitede en az 10 dk harcamanız gerekiyor! Everiyorlar çeviriyorlar 10 tane galeri sayfası oluşturuyorlar 10dk sonra lazım olan şeyi buluyorsun.

Çıktğından beri bana hep antipatik gelen yandex'te aynı kelimede arama yaptım aradığım şeyi bulmam tam tamına 10 SANİYE sürdü, evet 10 saniye. Çünkü o kelimede gerçek içerik üreten siteleri karşıma getirdi, google gibi ilk 3-4 sayfaya haber sitesi indexlememiş. Bence bu şekilde olursa zamanla google arama motoru kullanırlığı ciddi seviyede düşecektir. Benim gibi bir iki kişi derken ciddi sayılara ulaşabilir çünkü ülkemizdeki haber siteleri insanları keriz yerine koyan tarzda bir içeriğe sahip aradığını uzun vakit harcatarak veriyorlar, google da news olayında zıvanadan çıkmış durumda.

Sinirden buraya yazdım içimi dökmek için, Google Fan Webmaster Forumunda bunu dile getirmesem olmazdı