Peki modemi değiştirince siz bu gizliği önlemeye yçnelik adım atmış mı olacaksınız? Modemi değiştirdiniz diye Süperonline veya diğer firmalar sizin istatiklerinizi kullanmayacak mı? Modemi değiştirince takip edilemeyecek veya bilgilerinizi güvene mi alacaksınız? Allah aşkına firmanın kendisi zaten o interneti size sunan bunun için kullandığı cihazın verilerine mi ihtiyacı var.
Hosting alıp siteaçayım ama firma dosyalarıma kesinlikle ulaşamasın benim projem özel demenin çözümü hosting firmasını değiştirmek değil, datacenteri direkt kendiniz kurmaktır.
Takılmayın markayı değiştirseniz de bilgileriniz asla güvende olmayacak 100% olarak.
Benim ilk öncelik verdiğim şey veri gizliliği değil. Para verip bir router aldım, ama salonda bir ton kablo ile 2 router birden çalıştırıyorum. Belirttiğiniz gibi data sürekli olarak bir şekilde birileri tarafından satılacak tüm aracılar çıksa Intel, Arm ve Windows'a güveneceğiz. ( Linux'a geçildiğinde de Linux çıkacak Intel,Arm ve Abd'nin uluslararası internet denetim yetkisine sahip kuruluşlarına istesekte istemesekte güveneceğiz )
Ben hem bir hizmet mağduriyeti hemde bunun olası bir ticari amaçla etik dışı bir hareketle birleştirip birleştirilmediğini soruyorum. Trump çatlak tamamda, Cia, Pentagon,Senato hepsi de trump gibi çatlakta mı Trump'a hayırdır sen demiyor hatta bunları yapmasına müsade ediyorlar? Xiaomi'ye niye kimse bir şey demiyor? ( Ki Huawe'i de ara ara taklitçiliği abartsada Xiaomi'ye göre en az 3-4 gömlek üstün şirket özgün ve etkili ürünler üretme açısından telefon konusunda en azından )