Allah ailesine sabır versin, günahlarını affetsin.
Fakat şunu hâla anlayamadık. Bir kurumun, üniversitenin devlet veya özel sektör tarafından açılan fakülte ve onun bir bölümünün açılması o eğitim döneminin bitmesinin hemen ardından sana iş garantisi verildiği anlamına gelmemeli artık. Devletin şirketlere verdiği geçiş garantilerine kızıyoruz. Sonrasında yine devletten bu bölümü okuduktan sonra niye işsiz kalıyorum diye üzülüyoruz hatta işsiz kalmayız atanırız herhalde düşüncesine kapılıyoruz. Devlet bir şirket değil, kaldı ki her hangi bir şirket olsa bile hiçbir şirket, kurum kimseye garanti veremez. Verilen bir garanti varsada kaybedilen bir şeylerde, sözleşmelerde vardır.
İhtiyaç yoksa bölüm açılmasın düşüncesi düşünülüyor sonra. Niye diyorum. Adam belki özel okul açacak, belki dershane açacak işin tekniğini öğrenmek istiyor, akademik bilgi edinmek istiyor. Her bölüm okunmak zorunda değil. Felsefe puanlarına bakalım iş imkanı olmadığı için nasılda puanları ve kontejanları düşük. Ticaret kavramını hala benimseyemedik ticaretten anladığımız temel esnaf ve halcilik- toptancılık bilgileri ve yanlış alışkanlıklar.