MertOzkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir yere gitmek istiyorsun ama daha adım atmadan oraya ulaşmaya çalışıyorsun.
herkes doğuştan şanslı olmuyor. birilerinin tesadüf eseri oyuncu olmuş olması işi çok kolay gösteriyor.
tek tavsiyem öncelikle tiyatro vb. eğitimler alman. yani yolu yürümeye başlaman. umarım hayallerine ulaşırsın.
Teşekkür ederim hocam iyi dileğiniz için, sanırım en doğrusu önce bir tiyatro eğitimi almak olmalı
Coffee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazik ki ülkemizde insanlarin yetenklerine göre yönlendirildigi bir egitim sistemi henüz uygulanmiyor.
Oyunculuk konusunda yeteneksiz olabilirsin, bu da sorun degil.
Hatta normal olan bu.

Ben oldum olasi matematigi severdim.
Sözel derslerde cidden faciaydim.
Ortaokulda fen dersimize giren hoca tahtaya inek midesi cizmemi istediginde, ciktim cizdim.
uzun da sürdü. ayrintilariyla falan cizdim.
Hoca tahtaya baktii bakti.. Bu mideyle inek yasamaz evladim. dedi.
Sinif kahkahaya bogulurken yine de gececek notu verdi.

Simdi ben o alanda yeteneksizim diye küsmeli miyim?
Hayir. Düsünüyorum simdi kimyager olsam, biyolog olsam su an ise giderken canim istemezdi.
Oysa bak gecenin bu saatinde bilgisayar basindayim ve bundan sikayetci degilim, isimi seviyorum.
Benden matematikci, yazilimci oluyormus, yetenegim bu alandaymis, bu konuda calisinca insana calismak da eglence gibi geliyor.
Calistigini hissetmiyorsun cünkü zevk aliyorsun.

Sen de otur düsün, yetenegin hangi konuda, hangi isi yaparken zevk aliyorum.
Yönünü belirle, sonra o alanda kendini gelistirmeye calis ve piyasanin en iyisi olmayi hedefle.
Böylece isini yapip parani kazanirken hayatindan memnun olursun.

Ikinci bir nokta da paraya odaklanma.
Bu isi yaparsam cok iyi kazanirim diye düsünme.
Su an en basit alanda bile isini iyi yapan insanlar iyi kazaniyor bunu hic unutma.
Sen basarinin pesinde kos, para otomatikman gelir.
Sen paranin pesinde kosarsan basari sansin azalir.

Söyle bir cevrene bak, begenmedigin, elestirdigin ne varsa iste tam orada hep "isini sevmeden yapan insanlar" ve onlarin "istemeden yaptiklari isleri" göreceksin.
Seninki öyle olmasin.

Selamlar,
Valla çok haklısınız hocam. Şöyle bir düşününce oyunculuğu severek yapacağımı düşünüyorum aslında. Önemli olan severek yapacağım işi yapmak dediğiniz gibi. Para otomatik gelir nasılsa. Ben istemeyerek bazı işlerde çalıştım ve verimim de azdı açıkçası. Verimin maksimum olabilmesi için severek yapılacak bir iş tercih edilmeli dediğiniz gibi. Gerçekten yeteneklerimi düşünüp ne yapmam gerektiğine karar vermeye çalışacağım. Teşekkür ederim hocam
CAPOEIRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba, dönem dönem başlayan oyunculun eğitimleri kursları var, bunlardan birine yazılıp aynı zaanda bir ajansa kaydını yaptırmalısın, önerebileceğim mayadroom ajans var mecidiyeköyde ve türkiyedeki projelerin %80ine cast (yardımcı oyuncu) tedariği yapmakta, benimde kaydım var bir çok kez gittim, en başlangıç kişilere dahil 66 lira günlük verilmekte ve ghittiğin gün, yani sana iş verilirse sette olduğun gün sigortanda yapılmakta, fotoğraf çekimleri video kayıtları, herşey stüdyoda yapılıyor ve hiç birinden ücret talep etmiyorlar, fakat ilk gönderdikleri 2 set projeden bu çekimleri telafi olarak alıyorlar yani para vermiyorlar
Ajansı inceledim hocam berat efe parlakın da menajerliğini yapıyorlarmış. Gayet kaliteli bir ajansa benziyor. Ben başvurmaya gitsem benden fotoğraf çekimleri için falan para alırlar mı hocam ? Ayrıca konservatuar okusam veya önce oyunculuğun eğitimini alsam da sonra mı ajanslara başvursam diye düşünüyorum. Birçok kişi böyle tavsiye ediyor.
taneryeke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ajans sizden sadece fotoğraf çekmek ve kayıt için 200-300 lira para isteyecektir sonra aramalarını vs. beklersin. Tavsiyem hevesiniz varsa tiyatro eğitimi alın. Devlet tiyatroları çok iyi işler çıkarıyor. Birçok arkadaşım var hepsi Müjdat Gezenden. Ben de Yalova Gelişim tiyatrosunda teknik ekipte çalışıyordum önceden. Çok güzel birşey.
Bildiğim iyi oyuncular hep tiyatrocu.

-Erdal Beşikçioğlu
-Haluk Bilginer
-Levent Üzümcü
-Serkan Keskin
-Ayşen Gruda
Ayşen gruda efsanedir. Hocam dediğiniz gibi bu konservatuar okuma işi kafama yattı, önce eğitim gerekli. Ama acaba yanlış mı yapıyorum konservatuar okurken bi yandan da ajanslara başvursam mı acaba, hem bildiğim kadarıyla ajanslar kabul ederse eğitimini de veriyormuş büyük ajanslar (ıdiletisim, ph7talent gibi..). Hocam konservatuar olarak hangisini tavsiye edersiniz