Sabah itibarı ile sıralamalardan çıkmış görünüyorum. Zaten 15-20 gün aralıkla bi ilk sayfada 4.5 sırada yer alıyordum yada 60. sıralara falan düşüyordum. Hemen her gün kimlerin girip çıktığını gözleme imkanım oldu.
Hiç bir güncellenmeden etkilenmeyenler ve sıralamasında değişiklik olmayanlar veya sıralamalarda yükselişte olanlar;;
1- Hacklink almış olan siteler ( Ahrefz üzerinden linklerini çıkarttım ve yerlerini de buldum, Türk Üniversiteleri de var )
2- Gizli pop up yöntemi ile yüksek hit alan film sitelerinden trafik çekenler
3- Twitter, Reddit ,Medium, Academica.edu gibi siteler üzerinden spinli makale yayınlayanlar veya Twitter'da sektörle alakalı Hashtag veya sektörle alakalı kullanıcı adı alan hesaplar.
Makale yazayım google nasıl olsa görür beni gibi tavsiyelerin şu an için geçerliliği yok. Mart güncellemesinden önce evet dediğiniz olabilirdi ama artık göründüğü kadarı ile Google DA değeri yüksek olan bir sitede ''Ali ata bin'' şeklinde 5 kelimelelik makale yazsan ''Ata nasıl binilir '', ''At binme teknikleri'' şeklinde 1. sayfada arama sorgu indexi oluşturacak kadar absürt bir durum oluşturdu.