Merhabalar,
Yazlık bir sitede oturuyorum. Yaz tatili nedeniyle annem 2-3 ay yanımda kalıcak evimizin bahçesinde çicekler olduğu için annem evimizin önündeki balkonun hemen altına 1-2 m2 lik alana çicek ekmiş. 5-10 çicek ya vardır ya yoktur bakınca güzel dursun diye. Normalde o alanlarda çim ekili oluyor.
Site yöneticisi gelmiş şimdi bağırıyor benim çimlerde 4 yıllık emeğim var diye oysaki yüksek miktarda zaten aidat ödüyoruz siteye çimlerin %40-50 si zaten sararmış vaziyette otları daha 10 gün önce biçtirdiler. 1.50 metre otluktu her yer. Site içerisindeki ortak kullanım alanı olduğu için yönetici gelip direk annemin ektiği çiceklerin üstünü kapatabilir mi ? veya böyle bir hakkı varmı ?
Adam sabahta karşı komşuyla tartıştı neden balkonu suyla yıkıyorsun diye silmek gerekirmiş yıkamak değil
Site sakininden 1 kişi bile site yönetiminden memnun değilse konuyu kaymakamlığa taşıyabilir. Kaymakamlık bir müfettiş aracılığıyla yeni bir yönetici atayabilir. Apartman yönetimi eğer sakinlerin sadece 1 tanesinin bile huzurunu bozuyorsa kaymakamlık tarafından 1 yönetici atanabilir. Sizden tavsiyem o kişiye bu konuyu izah etmeniz. yönetici olmanız burda ahkam kesmeye yetmez diyebilirsiniz. Ayrıca yönetimde olması herbirşeye müdahil olma hakkı sunmaz. ve en önemli konuya değinecek olursak " ne kadar ortak kullanım alanı olursa olsun bunu size yazılı tebliğ etmek zorunda. eğer yazılı tebliğ edildiği halde siz çiçekleri sökmediyseniz bunun için polis eşliğinde çiçekleri sökebilir. Ayrıca balkonunu yıkayan birine veya annenize yada herhangi birine 1 tek kelime edip selam vermesi dahi eğer rahatsızlık uyandırıyorsa özerk haklarınıza saldırı var demektir. hürriyetinizi kısıtlayıcı davranış ve şahsınıza hakaretten savcılığa verirseniz 2 ile 5 yıl arası hapis cezası vardır.
Apartman yöneticisi kendi kararlarını uygulayamaz. yada kurula ayrılı olduğunu öne sürerek birşey dile getiremez. bunun için noter yoluyla size ihtar edilmesi gerekiyor. Eğer çok sorun çıkartıyorsa size numaramı vereyim onunlayken arayın ve benim onunla konuşmamı sağlayın. emin olun dinsizin hakkından imansız gelir lafını bizzat yaşayacaktır.
Saygılarımla.