Hocam;
İnternet üzerinden gelirde 2019 yılı içerisinde 32.000 TL üzeri gelirlerinizde %15 beyan edilmesi gerekiyor. 32K üstü gelirlerinizde muhasebeci tutmak şart. Bu tutar geçildiği zaman, yurtiçi gelirlerinizi raporlar bölümünde belirleyip, Tr'den gelirler için KDV kesilir (ki TR gelirleri çok düşüktür zaten ciddi KDV çıkmaz). Devlet baba derki; TR'de kazandığın ve her yıl belirlenen tutar üstünde gelirin varsa vergini ödersin. Ama dışarıdan gelir sağlarsan bu ülke olarak işimize gelir ve KDV muafiyeti uygularım.
Ben işlemlerinizi yaparım

Mali müşavirlik ruhsatına sahibim
Kazanılan gelirin matrahının belirlenmesinde gelirin safi olması yani gelir etme için harcanan giderlerin düşülmesi ile belirlenir. Adwords ile yapılan harcama gelir elde edilirken harcanan tutardır. Bu durumda gelir vergisi belirlerken adwords giderinin düşürülmesi gerekir. Muhtemelen Adwords KDV 'si TR'den kazanılan KDV'den daha büyüktür bence KDV ödemek zorunda kalmazsınız diye düşünüyorum.
Cari yıl içerisinde (01.01.2019-31.12.2019) 32.000 TL gelir elde edildi, 5.000 TL adwords harcaması yapıldı. Bu durumda 32K limitini düşürmüş ve gelir vergisini ödememiş olursunuz. Tabii ben harcama yaptım gelir vergisinden muafim diyemeyiz, beyannamenin verilip bu harcamayla safi tutarın 32K nın altında olduğunu bildirmek gerekiyor. Yoksa maliye'den telefon alıp davete çağırılsınız

Özetle; reklam harcamalarınız gideriniz olur, gelirinizi belirlerken size yük çıkartmaz aksine hafifletir. Kazanılan gelir için sadece Türkiye'de kazanılan tutar için google'a kdv kesilir, yurt dışı gelirlerinde kesilmez. Zaten Google 'da adwors için size kdv li fatura keseceği için KDV yükünüz çıkmaz.
Söylediklerinizin doğru olma ihtimali yüksek. Kesin bilmediğim konularda söylediklerim yorumdan öteye geçemez.
Ancak dikkat etmişsinizdir adsense ödemeleri için forumdan davet edilen çok sayıda arkadaşımız oldu. Aralarından birkaçı adwords ve sosyal medya üzerinden reklam ile trafik sağlayıp kazanç sağlıyordu. Hiç birinin gözünün yaşına bakılmadığını ve söylediğiniz gibi reklam harcamalarını düşmediklerini okumuştum.
Söylediklerim sadece görüp duyduklarımdan ibaret paylaşımdır ve kesin doğruluğu yoktur. Yapacak arkadaşların dikkat etmesinde ve her türlü sonuca hazır olmalarında lüzum olduğunu düşünüyorum.