yassara61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam;

İnternet üzerinden gelirde 2019 yılı içerisinde 32.000 TL üzeri gelirlerinizde %15 beyan edilmesi gerekiyor. 32K üstü gelirlerinizde muhasebeci tutmak şart. Ben işlemlerinizi yaparım Mali müşavirlik ruhsatına sahibim

Kazanılan gelirin matrahının belirlenmesinde gelirin safi olması yani gelir etme için harcanan giderlerin düşülmesi ile belirlenir. Adwords ile yapılan harcama gelir elde edilirken harcanan tutardır. Bu durumda gelir vergisi belirlerken adwords giderinin düşürülmesi gerekir.

Cari yıl içerisinde (01.01.2019-31.12.2019) 32.000 TL gelir elde edildi, 5.000 TL adwords harcaması yapıldı. Bu durumda 32K limitini düşürmüş ve gelir vergisini ödememiş olursunuz. Tabii ben harcama yaptım gelir vergisinden muafim diyemeyiz, beyannamenin verilip bu harcamayla safi tutarın 32K nın altında olduğunu bildirmek gerekiyor.
Niye bu kadar yazdım bilmyorum kusuruma bakmayın, özetle; reklam harcamalarınız gideriniz olur, gelirinizi belirlerken size yük çıkartmaz aksine hafifletir. Kazanılan gelir için sadece Türkiye'de kazanılan tutar için google'a kdv kesilir, yurt dışı gelirlerinde kesilmez. Zaten Google 'da adwors için size kdv li fatura keseceği için KDV yükünüz çıkmaz.
Adwords reklamlarını başkasına yaptiriyordum. Sanırım kendi hesabımdan yapmak ileride kanıt olarak fayda sağlayacak. Başkasının çıktığı reklamları ispatlamak imkansız olabilir.