sarica991 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
taahhüt de bulunmadığın ve ödyeceğim diye imza atmadığın sürece hapis cezası olmaz.
Üzerime mal beyanı ya da yanlış beyan yok hatta bordrö bile yoktu mobil onay ile kredi çekmiştim

teacherdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu işten kurtulan esnaf arkadaşlar var. Ama ne kadar hakkaniyetli bir durum ne kadar caizdir bilemem.

Adamın bankaya borcu var icralık olacak. Güvendiiği bir tanıdığınan senet izmalıyor. Sonra tanıdığı bunu avukata veriyor. Samet akkaya senetini imzalamadı diyor sana icra koyduruyor. Sonra mahkemede yada arabulucuyla borcunu taksitlendiriyor sen borcun varmış gibi her ay tanıdığının hesabına parayı yatırıyorsun sonra o çekip sana veriyor. Tabii burada püf nokta şu tanıdığının sana açtığı icraa dosyasının diğetlerinden önce olması.

2. Püf nokta tanıdığının seni kazıklamaması
hocam pek kimsenin haberi yok durumdan şubatta askere gidecektim işim yoktu devre kaybı oldu 5-6 aydır işsizim nasipse 1-1.5 içinde askerim 12 ay bu sürede nasıl olacak

acabuco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- aktif olan icra dosyalarin ilamli mi ilamsiz mi bu bilgiye bakmak lazim
2- telefonlarda ses kaydi yapilmakta, kesinlikle borcunu odeyecegine dair bir cumle kullanma, telefonlara bakma.
3- kesinlikle icra dairesine gidip imza atma,hicbir sey icin.

4.bir madde daha var, onu da iletirim ozelden pm atarsaniz, buradan borclu insanlara borclarindan kacmak adina detayli bilgi aktarmis olmayalim, sadece borclarinizdan bu sıkısık donemde uzak kalmak adina bir iki bilgi vermis olalim, borcunuzu odemeniz her noktada iyi olacaktir.

teacherdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senet borcum bittikten sonra bankalara borcumu ödicem diye beyanda bulunuyosun. Mahkeme senin icraalık alacaklarını sıraya koyuyor.
hocam telefonlar ve arayan belli olduğu için açmadım açtıklarıma da ödeyemeyeceğimi söyledim çünkü üstte belirttiğim gibi askerlik durumum vardı. Şubatta askere alınacaktım bedelli yoğunluğu sebebiyle devre kaybu oldu beni nisana attılar nisandan sonrada temmuza attılar ilamlı ne demek bilmiyorum ama kredilerim mobil çekimdi bordröm yoktu