technolojay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
önceden okumuştum bunu hocam, siz özet geçseniz neye dikkat çekmek istediğinizi, daha etkili olur aslında...

ben geliştirme sürecininin hedeflenen projeye göre kolaylığı ve çalışma performansı yönlerinin dil seçimindeki rolünü söylemek istemiştim.
Eğer ki iş kendiniz için yaptığınız custum bir iş ise ne ile yazıldığının pek bir önemi yok önemli olam zevk almanız yaptığınız işten. Fakat olay son kullanıcı tarafına geldiğinde performans ve optimizasyon büyük bir önem taşıyor.Örnek vermek gerekirse yapılacak işi bir eticaret platformu olarak düşünelim.Genel hatlarıyla ürün listele, sepete ekle, satın al projeyi bu işlemler çemberinde tutacaksan çok da bir önemi yok yazdığın dilin iyive güvenli yazıldığı sürece. Ancak işin içerisine real time işlemler girdiğinde ve veya low level api kullanmak zorunda olduğunda süreç istediğin dilde yaz olmuyor. Ki benim Uzun süredir node yazmamın sebebi bu.

Bu çaptaki projelerde bulunduğum için sözüm meclisten dışarı insanların yazılım sektörünü script alayım hostinge atayım veya şu mobil uygulama bize 2000 olur mu şeklinde bilmeleri çok yanlış

Ve yine üzülerek söylüyorum ki ayda onbinlerce dolar kazandıran uygulamalara sahip olamamanızın da sebebi bu. Size o çapta para kazandıracak işleri burada sözü geçen fiyatlara yaptıramazsınız. Ben yapmıyorum.

Konu dallandı budaklandı. Ama yazılım sektörü öyle bir şey işte